Brožura pomůže matkám samoživitelkám

  •  

V pátek 7. října 2016 se v Teplicích představovala veřejnosti brožura Rady a tipy pro samoživitelky, za jejíž vznikem stojí spolek VIVAjump v rámci projektu MÁMY s ručením omezeným, podpořeným grantem Mluvme spolu. Je určena nejen maminkám, ale i tatínkům samoživitelům, kteří se potýkají s tímto nelehkým životním obdobím.

V brožuře jsou například informace, na jaké typy příspěvků (rodičovský, na bydlení, porodné atd.) mají samoživitelé nárok nebo jaká je výše výživného či slev na dani na dítě, ale najdete tu i tipy, jak vyjít s penězi nebo jak všechno zvládnout a nezbláznit se.

„Jsme rádi, že se slavnostního křtu zúčastnila i ředitelka Úřadu práce Teplice Martina Bečvářová, dále zástupkyně Azylového domu pro maminky s dětmi, Karolína Jírová, i kolegyně Pavlína Leharová, která má na samotné brožuře největší podíl práce.“ uvedla Lenka Bukačová, ředitelka neziskové organizace VIVAjump, jež za celým projektem stojí. „Samotná brožura vznikla z potřeby ucelit informace ohledně toho, na co mají či nemají rodiče nárok a kde hledat podporu. Brožura je také volně dostupná ke stažení na stránkách www.mamysrucenimomezenym.cz a věříme, že bude dobrým pomocníkem pro rodiče nejen v otázce financí či skloubení práce s péčí o děti, ale i v poskytnutí dalších tipů a odkazů věnujících se této problematice.“ dodala Lenka Bukačová.

Na závěr akce také proběhla se všemi zúčastněnými diskuze na téma samoživitelství, zaměstnávání této ohrožené skupiny a možnosti spolupráce.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*