Zpěvačka Petra Vlková se předvede v Jazz Clubu

Perta Vlková. Zdroj: Jazz Club Teplice
  •  

Nenechte si v Jazz Clubu ujít koncert Petra Vlková Bandu! Uskuteční se 24. března od 20:00 hodin.

 

Petra Vlková je mladá jazzová zpěvačka. Její hudba sestylově pohybuje mezi jazzem, popem a soulem. V repertoáru má jak vlastni skladby, tak jazzové standardy a také slavnépopové písně, které se ale vždy snaží se svými hudebníky uchopit po svém.

Život mám s hudbou spojený už od malička. Díky mamince, učitelceklavíru, jsem se začala učit hrát na tento krásný nástroj, když mi bylyčtyři roky. K mému přesunu od kláves za mikrofon došlo na střední školev rock bandu, kde jsem původně měla hrát na klávesy, nějak nemohlinajít zpěváka.

Cestu k jazzu jsem si našla postupně. Vlivem studia klasického klavíru apůsobení v barové kapele, kde se vše přizpůsobovalo tomu, co znalo apřálo si slyšet naše publikum, jsem si začala uvědomovat, jak moc je promě důležité být v hudbě svobodná. Když jsem pak objevila světjazzových standardů, swingové muziky a big bandů, bylo rozhodnuto. Vždyckyjsem ale měla vizi, že se jednou napojím na svoji vlastní tvůrčí sílu, abudu psát a zpívat taky vlastní muziku.

Jazz ani zpěv jsem nestudovala a po příchodu do Prahy jsem ve třiadvacetizačala budovat svůj hudební mikrosvět úplně od nuly. I přesto se mi jižpodařilo splnit spoustu svých hudebních snů. S velkou vděčností si tohotodaru užívám a těším se na všechna hudební dobrodružství, která měčekají v budoucnu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*