Nordians Teplice vs Golems Zlín 45:7

Zdroj: Nordians Teplice
  •  

V Teplicích se konal poslední domácí zápas ligové sezóny 2016, kdy Nordians přivítali na své půdě Zlín Golems. Dle statistik i mnohých tipujících byli 11. června favoritem duelu hosté.

Nordians však chtěli navázat na výhru z Prahy a především také poděkovat divákům za dosavadní podporu. Dostatečná motivace i zdravé sebevědomí tak provázeli Nordians celým utkáním a díky výbornému začátku se dostali domácí záhy do vedení.

Přesto, že nejdříve nastoupil útok Zlína, teplická obrana nekompromisně zastavovala jednu akci za druhou a soupeři toho moc nedovolila. Golems byli průběhem zápasu a výkonem Nordians zaskočení, čehož se podařilo využít a v poločase byl výsledek 26:0 pro domácí. Ve třetí čtvrtině se hra sice vyrovnala, ale body hostům nepřinesla.

Hlavně díky aktivnímu tlaku a napadání celé defense, tak měli Golemové na kontě stále nulu. Naopak Nordians svého soupeře nešetřili a v poslední čtvrtině přidali ještě tři touchdowny. Perfektní práce ofenzivní lajny, blokování, běhy útočníků, to vše šlapalo jako dobře namazaný stroj a tak se díky celému týmu zrodilo na severu velké překvapení, kdy Nordians přehráli Golems jednoznačně 45:7.

Další touchdowny si připsali quaterback Lukáš Buřt, wide receiver Tomáš Koutný a díky znamenité práci obrany i linebacker Ondřej Pavlica. Poděkování fanouškům se tak vydařilo na jedničku a jistou satisfakci za všechnu tu dřinu pocítili všichni hráči i trenéři.

Díky této cenné výhře se tým posunul právě před Zlín a nyní mu tak patří čtvrté místo. Poslední zápas letošní sezóny odehrají Nordians 26.6. v Pardubicích na hřišti Bucks. Jasným cílem je navázat na předešlé dvě výhry, potvrdit tak umístění v tabulce i stoupající formu a v neposlední řadě úspěšně zakončit tento ligový ročník. Závěrem děkujeme soupeři za zápas ve sportovním duchu a všem, kdo nás podporují a pomáhají nám, vážíme si toho!

Petr Prášek


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*