V AQUACENTRU přibudou nové atrakce

  •  

Ředitel teplického AQUACENTRA Ing. Michael Paraska prožívá perné dny. Nejen kvůli rostoucím teplotám a přípravě areálu na letní sezónu v celoročním provozu. Věnuje se současně i přípravám na budoucí velkou rekonstrukci a přístavbu aquacentra v roce příštím.

Léto je tady, připravili jste pro veřejnost nějaké novinky?

Novinkou, kterou chystáme, bude menší rozšíření dětského hřiště na venkovním slunění, kde vedle domečku s prolézačkami, klouzačkou ještě přibude pro děti vláček s vagónem a pro rodiče s kočárky pergola.

Jak je to s provozní dobou v létě?

Provozní doba bude stejná jako v průběhu celého roku. Jedinou výjimkou bude pondělí, kdy bude po dobu prázdnin otevřeno již od 10 hodin (v průběhu roku je od 13 hodin). Od května se nabízí v případě příznivého počasí možnost návštěvy venkovního slunění od 11:00 do 19:00, o letních prázdninách od 10:00 do 19:00. Předpovědi jsou velmi slibné a léto má být horké, tudíž bych rád veřejnost pozval do AQUACENTRA a do prostor venkovního slunění.

Jak je nastaveno vstupné na venkovním slunění?

Návštěvníci mohou využít buď celodenního vstupného 140 Kč/osoba nebo prázdninového vstupného, které je na pět hodin, kdy děti 6–15 let zaplatí za pobyt 80 Kč a ostatní návštěvníci 100 Kč. Asi je důležité zmínit, že při vstupu návštěvník skládá zálohu, a to při prázdninovém vstupném 200 Kč/osoba a při celodenním vstupu 250 Kč.

Proč zákazníci musí při vstupu skládat zálohu?

Velikou výhodou areálu je využívání služeb bezhotovostním stykem. Počítačový odbavovací systém umožňuje zákazníkům využívat poskytované služby prostřednictvím tzv. Zákaznické karty – čipu. Díky obdrženému čipu se návštěvníci mohou po dobu svého pobytu občerstvit buď na mokrém baru, nebo na terase venkovního slunění. Dále si mohou na venkovním slunění zapůjčit slunečník, zahrát ping pong nebo minigolf.

Jsou přes léto v provozu všechny služby AQUACENTRA?

Od května do září není v provozu každoročně venkovní sauna, a to s přihlédnutím k teplému počasí, menší návštěvnosti sauny a samozřejmě provozním nákladům AQUACENTRA. Také bych zmínil, že po dobu letních prázdnin bude přerušeno středeční ranní plavání s provozních důvodů. Nicméně uklidním veřejnost, po podzimní zářijové odstávce bude opět v naší nabídce.

Jsou nějaké novinky v plánované rekonstrukci?

Ano, byla kladně vyřízena žádost o stavební povolení. Aktuálně se pracuje na poslední fázi projektové dokumentace pro samotné provedení stavby, což je dle mého soudu tady nejdůležitější fáze, následovat bude výběr dodavatele. To představuje samozřejmě spousty pracovních schůzek, jak s panem architektem, tak i s různými profesemi kvůli technologiím a samozřejmě naším zřizovatelem Statutárním městem Teplice. Je nutné si uvědomit, že přístavba a zejména rekonstrukce je úplně něco jiného než nová stavba někde na zelené louce.

aquacentrum-teplice_malá

Kdy se začne s rekonstrukcí?

Pokud půjde vše podle našich představ, mohlo by se začít s přístavbou začátkem jara 2017 a předpokládané dokončení nebo slavnostní otevření léto, začátek podzimu 2018.

Jakých atrakcí a změn se po rekonstrukci dočkáme?

Rekonstrukce by měla probíhat ve dvou etapách. V první etapě se začne přístavbou plaveckého bazénu, který bude přistavěn do svahu, bazén bude na úrovni patra. Současně s tím bude probíhat přístavba šaten, sprch, sociálního zázemí, kanceláří, zázemí pro sportovní oddíly, bude vybudována zdviž kvůli zajištění bezbariérového přístupu a schodiště bude protaženo do 2. nadzemního podlaží. Ve stávajících prostorách AQUACENTRA dojde ke srovnání hloubky v celém bazénu na 130 cm, bude upravena teplota vody na 33,5 °C a upravena teplota vzduchu na 34,5 °C. V prostorách u tobogánu přibude jedna atrakce v podobě houpací jeskyně. Zbývající prostory okolo tobogánu budou ponechány jako klidové zóny. U tobogánu dojde s největší pravděpodobností k výměně koryta. V současném plaveckém bazénu budou po předělání k dispozici tyto atrakce: dětská skluzavka, vodní hřib, divoká řeka, vzduchová masážní lehátka a lavice, velká skluzavka s dojezdem, chrliče vody, ostrov s fontánou. Mezi stávající saunou a plaveckým bazénem přibude dětský bazén pro nejmenší, kde bude umístěn lodní můstek s dětskou skluzavkou. Poslední věcí, která bude nová, je přístavba saunového zázemí, která bude určena i pro rodiče s dětmi.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*