FOTO: Sirné prameny v Harkánech hostily Arkadii

  •  

Jihomaďarské lázeňské městečko Harkány se již poosmé stalo cílem zaměstnanců a klientů Arkadie a jejich rodinných příslušníků. Příjemný pobyt proložený lázeňskými procedurami umožnil odpočinek a načerpání nových sil 46 účastníkům pobytu.

Standardním programem pobytu je využití sirnatých pramenů. Dvakrát denně probíhalo cvičení v bazénu pod odborným dohledem fyzioterapeutky. Tento základní program byl doplněn řadou dalších aktivit. Již tradiční byl výlet do největšího města jihozápadního cípu Maďarska, historického univerzitního města Pécs.

Pro velký úspěch se zopakovala i návštěva ranče v Siklóši. Po projížďce koňskými povozy a ukázce výcviku koní si mohli odvážlivci vyzkoušet, jestli se udrží na koňském hřbetě. Zlatým hřebem tohoto výletu byla večeře s typickou husí pečínkou. Nechyběly vycházky do okolí a závěrečný oheň s kytarou a opékáním debrecínských klobás. „Je jenom škoda, že nového tobogánu v bazénu jsme se dočkali až poslední den,“ říká vedoucí pobytu, jinak ekonomka Arkadie, Mirka Horová, „i tak si to ale všichni klienti i zaměstnanci velmi užili.“

Zahraniční lázeňský pobyt je nesporně nadstandardním zážitkem. Ten by Arkadie nemohla svým klientům a zaměstnancům zprostředkovat bez přispění dárců a sponzorů. Finančně přispěla města Bílina, Dubí a Duchcov, Česká voda umožnila výlet na ranč formou prezentace firmy, ISOline EU zajistila pro účastníky pitný režim. Poděkování patří i řidičům Martinu Holanovi a Jaroslavu Slámovi za bezpečnou jízdu i velmi pěkný přístup k lidem se zdravotním postižením.

Harkany_01 Harkany_03

Josef Hon


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*