FOTO: Další kapitola spolupráce Arkadie a Lebenshilfe

Foto: Karel Klášterka
  •  

Uprostřed léta dostala Arkadie milou návštěvu. Přijel Hans-Peter Haase, ředitel partnerské organizace Lebenshilfe „Altmark-West“ z německého Gardelegenu a jak už je u našich přátel zvykem, přivezl dárek. A dárek to nebyl ledajaký.

Tato, státem podstatně lépe podporovaná organizace se snaží pomáhat Arkadii jak to jen jde. „Již několikrát nám poskytli přátelé z Lebenshilfe při obnově vozového parku starší vozidla“, říká Karel Klášterka, projektový manažér Arkadie, „ta dílem posílila vozový park Arkadie, dílem jejich prodejem Arkadie získala finanční prostředky na program pravidelné mikrobusové dopravy osob se zdravotním postižením. Ten nespadá do státem podporovaných služeb a prostředky na něj jsou získávány jen od sponzorů nebo prostřednictvím projektů.

Za zmínku stojí například každoroční podpora této služby ve výši 70 tisíc korun městem Bílina. Dopravu podpoří i prodej tohoto daru, velmi zachovalé dodávky zn. Citroen používané v prádelně pobočky Lebenshilfe ve městě Mieste.“  Materiální pomoc, byť významná (vedle automobilů to bylo např. i zařízení prádelny) není ale jediným předmětem spolupráce. Vedle vzájemných návštěv či společných dovolených klientů je významná také vzájemná výměna zkušeností. Ta bude také předmětem projektu, o jehož hrubém obrysu se při pracovní večeři také jednalo. Ředitelka Arkadie Lenka Machaloušová a projektový manažér Karel Klášterka se s ředitelem Lebenshilfe  dohodli na zářijovém setkání, při kterém spatří světlo světa projekt

„Výměna zkušeností v odborném vzdělávání nejen osob se zdravotním postižením“. Ten budou obě organizace za pomoci prostředků EU v rámci programu Erasmus+, ve spolupráci s partnery z polské Zlotoryje, realizovat v příštích dvou letech.  Na závěr Hans-Peter okázal, že není žádný „suchar“, z darované dodávky se svým synem vytlačili dvě motorky a vydali se po okresních silnicích přes Míšeň, Wittenberg, Burg až do Gardelegenu. Touto návštěvou byla napsána další kapitolka do kroniky spolupráce obou organizací, která trvá už od roku 2002.

Dar_Lebenshilfe_05 Dar_Lebenshilfe_04 Dar_Lebenshilfe_03 Dar_Lebenshilfe_02 Dar_Lebenshilfe_01

Josef Hon, Arkadie Teplice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*