Policisté dopadli zloděje ze zahradních kolonií

  •  

Ve vazební věznici skončil devětadvacetiletý recidivista, který byl noční můrou majitelů rekreačních chatek. Od konce dubna do začátku října vykradl nejméně třináct zahradních chatek. Nejdříve kradl v zahrádkářských koloniích v Teplicích, v posledních týdnech se přesunul do Bystřan.

Zajímaly ho všechny věci, co měly nějakou hodnotu a mohl je zpeněžit, z vykradených objektů si odnášel především zahradní a elektrické ruční nářadí, elektroniku, nebo prodlužovací kabely, nepohrdl ale ani alkoholem, vařičem, nebo značkovými spacáky.

Policisté z jednotlivých oddělení při vyšetřování případů spolupracovali a s ohledem na totožný modus operandi vytipovali možné podezřelé osoby. „Po nocích pak číhali na místech, kudy mohli potencionální pachatelé chodit a začátkem tohoto týdne prosetičtí policisté zadrželi muže, který se právě i s kradenými věcmi vracel z poslední vloupačky,“ řekl mluvčí policie Daniel Vítek.

U výslechu mu pak postupně prokázali všechna vloupání, při kterých poškozené připravil o věci v hodnotě téměř 55 tisíc korun, a dalších skoro 25 tisíc korun budou muset majitelé zaplatit za opravy poškozených nemovitostí. V minulosti sedmkrát odsouzený recidivista byl obviněn z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za jejichž spáchání mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*