Nejlepší jsou teplické gymnázium a ústecká průmyslovka

  •  

V soutěži Dobrá škola Ústeckého kraje v letošním roce bodovalo Gymnázium Teplice mezi gymnázii a ústecká Střední průmyslová škola Resslova mezi odbornými školami. Od kraje za to každá ze škol dostane 750 tisíc korun. Část jde na odměny učitelům, zbytek na vybavení školy.

V rámci motivační soutěže Dobrá škola je hodnocen například podíl žáků s vyznamenáním, účast na olympiádách, středoškolská odborná činnost, vědomostní soutěže, odborné profesní soutěže apod. Posuzuje se také spolupráce s vysokými školami a jinými vzdělávacími institucemi či spolupráce se zaměstnavateli a sociálními partnery, zajištění vzdělávacích kurzů a exkurzí, vydavatelská činnost, vyrovnaný roční rozpočet školy, projektová činnost a také vnitřní motivační nástroje pro pedagogy.

„Naše škola se vždy pohybovala v předních příčkách a samozřejmě mě těší, že letos jsme první,“ reagoval ředitel teplického gymnázia Zdeněk Bergman. Podle něho jejich škola vyniká především pořádáním mnoha akcí a přednášek s odborníky a exkurzemi, které pořádá. Hodně bodů také gymnázium získalo díky studentům, kteří uspěli v různých soutěžích a olympiádách, a to i v celostátních kolech. Peníze hodlá investovat především do zlepšení podmínek pro výuku.

„Je to pro nás dobrá zpráva. Vždy jsme byli na předních místech, ale při společném hodnocení nás předháněla gymnázia. Je dobře, že kategorie se rozdělily,“ uvedl ředitel SPŠ Resslova Jaroslav Mareš. Podle něho jejich škola boduje hlavně výbornou spoluprací s různými firmami. Dodal, že z peněz, které škola získá, odmění pedagogy a nakoupí vybavení, které pomůže zkvalitnit výuku.

VÝSLEDKY A ODMĚNA

Kategorie gymnázia:
1. Gymnázium, Teplice, Čs. dobrovolců 11, příspěvková organizace, ve výši 750 tis. Kč
2. Gymnázium, Ústí nad Labem, Jateční 22, příspěvková organizaceve výši 500 tis. Kč
3. Podkrušnohorské gymnázium, Most, příspěvková organizace, ve výši 250 tis. Kč.

Kategorie střední odborné školy
1. Střední průmyslová škola, Ústí nad Labem, Resslova 5, ve výši 750 tis. Kč
2. Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ústí nad Labem, ve výši 500 tis. Kč
3. Gymnázium a Střední odborná škola dr. Václava Šmejkala, Ústí nad Labem příspěvková organizace, ve výši 400 tis. Kč
4. Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola, Ústí nad Labem, příspěvková organizace, ve výši 300 tis. Kč
5. Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice, Benešovo náměstí 1, ve výši 250 tis. Kč
6. Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf, ve výši 200 tis. Kč
7. Střední odborná škola energetická a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola, Chomutov, ve výši 100 tis. Kč.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*