Dobrý oběd, jen na vás každá kouká

  •  

Na typický český oběd člověk nemusí chodit jen do nějaké restaurace. Najíst se dá i během nakupování v obchodním centru. Podobně se chystám využít služeb stánku Bufet.cz, který se nachází v teplické Olympii. Vlastně váhám, jestli mám zvolit vietnamské občerstvení nebo stánek s českou kuchyní vedle.

Ale domácí chuť je domácí a proto volím klasiku. Jinak se to ani nedá nazvat, protože na stálém menu a i na tom denním, kde se jídla dle všeho mění, jsou až na výjimky typicky česká. Trochu mne překvapuje, když v denní nabídce najdu dokonce kachnu s knedlíkem a se zelím. A protože ji mám opravdu rád, neváhám. A volím bramborovou polévku, když už česky, tak pořádně. K tomu točenou limonádu, pivo by se hodilo více, ale jsem tu autem, tak se nedá nic dělat. Tady se platí hned po objednání, dostávám účet na 136 korun. To rozhodně není nijak přehnaná cena. Ale nemáte tu zase takové soukromí, protože stolky jsou uprostřed promenády obchodního centra. Kdo jde kolem, kouká vám přímo do talíře. Doslova a do písmene. Ale zase mám jednu jistotu. Tento prostor je ryze nekuřácký.

Polévku dostávám hned, odnáším si talíř od pultu spolu s pitím. Je docela dobrá, ne přímo domácí. Na moji chuť ne dostatečně slaná, ale sůl, pepř a polévkové koření mají na pultu k volnému použití. Stejně tak ubrousky, které se budou později hodit.

bufet-kachna

Když dojím, podívám se na obsluhu a ta na mne mává, ať přijdu k pultu. Žena odkrývá jeden z poklopů, který zakrývá nádoby udržující jídlo teplé. A dává mi vybrat, jaký že kus kachny chci. Příjemně překvapený si vybírám opravdu veliký a vypadající šťavnatě, bohatě pokrytý kmínem. Dostávám zelí a nabídku, jaký druh knedlíků chci, případně jejich mix. Zvolím si bramborové, mám je ke kachně raději. Konečky kachny s kostí jsou trošku připečené, ale chápu, že jí asi tak často nepolévali. Maso je ale dobré, stejně jako zelí nebo knedlík. Na skutečnost, že jde o bufet, jsem velmi překvapený. Trošku mne trápí fakt, že občas musím kost chytit a tak vítám ubrousky.

Nakonec mi ale nezbyde nic jiného, než si skočit na toaletu. I když vlastně není přiřazena k restauraci, ale je centra, takže hodnotit ji nemá moc smyl. Je tu čisto, žádný problém. A ruce ulepené nemám.

Jídlem jsem strávil zhruba 25 minut, v bufetu se rozhodně nezdržíme. Mně nejdéle trvalo obírání kachny, jiné jídlo bych snědl rychleji. Pokud jste zrovna poblíž nebo nakupujete a nebude vám vadit, že vás doslova každý uvidí jíst, určitě si sem zajít na něco k snědku není hloupý nápad. A ani drahý.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*