V Bílině se bude jinak parkovat

  •  

Nový systém parkování začal platil v Bílině na Žižkově náměstí. Spočívá především v nově vyznačených parkovacích místech, kdy původní místa byla přesunuta z vnitřního na vnější obvod náměstí, tedy podél objektů divadla a Finančního úřadu. Za parkování se zde platí.

Další změna se dotkla parkovacích míst naproti prodejně Elektro Karásek. Ty již nejsou vyhrazena pouze pro zaměstnance Finančního úřadu, tak jak tomu bylo doposud, ale nově jsou přístupná pro všechny řidiče.

„Bohužel z důvodu klimatických podmínek nebylo zatím možné dokončit práce na vodorovném dopravním značení, ve smyslu dokreslení žlutých čar podél parku na Žižkově náměstí, které budou řidiče upozorňovat na zákaz parkování v tomto místě, k čemuž bylo přistoupeno nejenom z důvodu pohledového odkrytí nově zrekonstruovaného parku, ale především proto, aby zaparkovaná vozidla nevytvářela překážku a tím nebránila v chůzi osob či jízdě dětských kočárků přes park.“ uvedla ve své zprávě bílinská radnice.

Město také upozornilo řidiče na to, že smí stát pouze vpravo ve směru jízdy, a to z důvodu zachování alespoň jednoho jízdního pruhu širokého nejméně tři metry. V případě, že bude vozidlo zaparkováno vlevo ve směru jízdy, hrozí řidiči pokuta.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*