Teplická firma je nejrychleji rostoucím exportérem

  •  

Firma AGC Automotive Czech z Chudeřic je nejrychleji rostoucím českým exportérem. Výrobce automobilových skel zvýšil mezi roky 1993 až 2015 vývoz do zahraničí nejvíce ze všech českých firem. Vyplývá to z výsledků ankety Exportér roku.

AGC Automotive Czech je zároveň firmou s největším objemem exportu mezi podniky v Ústeckém kraji. Každé šesté auto v Evropě je kompletně zasklené skly vyrobenými v Chudeřicích. „Za tím, že jsme se stali firmou s největším podílem exportu za posledních 22 let je dlouhá cesta, kterou jsme s našimi zaměstnanci ve firmě dokázali ujít. Před 20 lety jsme dodávali pouze pro mladoboleslavskou Škodu Auto. V současné době jsme největším evropským výrobcem automobilových skel. Naše výrobky najdete v automobilech jako Mercedes, Porsche, BMW, Audi nebo Volvo. Naše skla dodáváme prakticky všem značkám automobilů v Evropě. Ti vyžadují především kvalitu a včasné dodávky. Pouze díky tomu, že jsme schopni dlouhodobě tyto požadavky plnit, můžeme dodávat většinu naší produkce do největších automobilek v Evropě,“ řekl Luděk Steklý, generální ředitel AGC Automotive Czech

Loni firma vyrobila 31 milionů kusů autoskel. „Letos očekáváme mírný růst výroby,“ doplnil Luděk Steklý. Firma, která zaměstnává na 2700 lidí, během posledních 10 let zdvojnásobila počet vyráběných automobilových skel.

Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. Dvojka na trhu se chce stát největším výrobcem autoskel v Evropě. AGC dodává automobilová skla pro všechny největší světové automobilky, jako jsou jednotlivé značky koncernů Volkswagen, Mercedes, BMW, Škoda, GM, FORD, Renault, Toyota, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*