Teplice mají rozpočet, v dalších letech budou investovat

  •  

Mohutné investice chystá v příštích pěti letech město Teplice. Začít mají již v příštím roce. V rozpočtu, který v pátek schválili zastupitelé, počítají se započetím hned několika v mnohamilionových částkách.

Teplice budou využívat rezerv, které mají naspořené. Hospodaření letošního roku bude podle vedoucího finančního odboru Romana Jodase v přebytku zhruba 187 milionů korun. Teplice pak budou mít naspořenu skoro miliardu korun. Rozpočet v roce 2017 příjmy jsou 885 milionů korun, výdaje pak 1,193 miliardy korun.

Největší akcí bude zahájení stavby zimního stadionu, na kterou město počítá s 94 miliony korun. „Zahájit ji chceme v prvním čtvrtletí,“ uvedl náměstek Hynek Hanza. Peníze mají jít i do zahájení stavby dětského světa v Aquacentru, celkem 60 milionů korun. Celkem má do plavecké haly v příštích letech natéct až 240 milionů.

Rozpočet počítá se zateplením škol nebo jedné budovy magistrátu. Na tyto akce město chce využít i dotace. V kulturním domě se bude upravovat foyer a za 40 milionů sem instalují klimatizační systém.

V příštích pěti letech by Teplice chtěly proinvestovat až 1,86 miliardy korun. V plánu je třeba vybudování venkovního koupaliště nebo postupný nákup nových vozů pro městskou hromadnou dopravu a další akce.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*