Vozíčkáři z Arkadie vyrazili na tábor

  •  

Sportovně rekreačního pobytu v Sosni se zúčastnilo dvacet dětí a mladých lidí, klientů stacionářů Arkadie či žáků speciální školy Arkadie. Převážná část účastníků měla těžší kombinované postižení, čtyři z nich byli vozíčkáři. O táborníky se nepřetržitě staralo devět asistentů, převážně pracovníků sociálních služeb Arkadie a speciálních pedagogů.

Počasí účastníkům přálo, po nedělním dešti přišly příjemné teplé dny a tak si pobytu mohli všichni naplno užívat.

Program byl typicky táborový, i když přizpůsobený možnostem účastníků. Sportovní hry střídaly výlety, díky šikovným asistentům se hodně muzicírovalo a tradičním vrcholem byl táborák s nezbytným opékáním buřtů, při kterém si táborníci vzájemně pomáhali; ti zručnější ochotně opékali buřta svým více postiženým kamarádům.

Svůj velký význam má pobyt také pro rodiče táborníků, kteří si mohou odpočinout od náročné péče a popřípadě si užít vlastní program.

Za hladký průběh tábora patří dík všem, kteří se na jeho hladkém průběhu podíleli. Především asistentům, autobusové společnosti Bouda a paní Ivaně Vassové z Rekreačního střediska Soseň. Akci finančně podpořil Ústecký kraj v rámci dotačního programu Sport 2014.

Marek Petlan


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*