Dělníci pracují i v mrazech na zajištění rizikového úseku D8 u Prackovic

Foto: ČRO Sever
  •  

Ani mráz nezastavil práce na zajištění problematického svahu pod dálnicí D8 u Prackovic na Litoměřicku. Řidiči tam už měsíc jezdí dvoukilometrovým omezením. To je důsledkem nestabilního podloží pod prackovickou estakádou, kterou se snaží dělníci zabezpečit.

Od svého otevření funguje tento úsek dálnice D8 s omezením. To ještě nějaký čas potrvá. „několik týdnů tady ještě určitě budeme pracovat. Pak také poslechneme doporučení rady monitoringu a necháme ten dopravní režim tak, jak funguje od otevření úseku,“ Jan Rýdl z ŘSD.

Zajištění svahu je podle něj už téměř hotové. „Ze 120 pilotů, sahajících do hloubky 26 metrů, jich máme drtivou většinu hotovou ‒ v tuto chvíli nám jich chybí jen kolem 17. S dodatečnými kotevním prvky tady nad Prackovicemi ale ještě budeme pokračovat,“ doplňuje Rýdl. Celkem vyjdou práce na sanaci rizikového svahu nad Prackovicemi na zhruba 220 milionů korun.

Na zprovoznění dálnice D8 v celé šíři si tedy řidiči ještě počkají. Ještě déle ale potrvá obnova blízké železniční tratě. „V letošním roce bychom chtěli pokračovat v projekčních pracích, které začaly už v loňském roce. Stavbaři by na trati mohli začít fyzicky pracovat v letech 2019 až 2020,“ dodává Marek Iliaš z SŽDC s tím, že přesné náklady na obnovu trati ještě nejsou známé.

ČRO Sever/J. Bachorík


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*