Jan Spálený v Jazz Clubu

Zdroj: Jazz Club Teplice
  •  

Zajděte si do Jazz Clubu na Jana Spáleného. Koncert se uskuteční 10. března od 20:00 hodin. Vstupné je 180 korun.  Jan Spálený Trio je komornější verze známějšího uskupení ASPM. To vzniklo jako trio s klavíristou a zpěvákem Janem Spáleným, kytaristou a harmonikářem Petrem Kalandrou a saxofonistou Františkem Havlíčkem v roce 1984.

Po Kalandrově a Havlíčkově odchodu se Jan Spálený obklopil převážně jazzovými hráči a pokračoval v kultivaci svého originálního autorského rukopisu.  Základní sestava tria Jana Spáleného bude působit s Michalem Gerou a Filipem Spáleným. Jan Spálený ke vzniku nové kapely říká: „ASPM je nejlepší kapela mého života. ASPM dospělo, je spolehlivé a proměnlivé, jako vzácný prsten na ruce vědoucí, neokázalé ženy.

Nemám důvod, ani potřebu, na půdorysu ASPM cokoliv měnit. Cítím však nutkání zahrát si – vedle ASPM – některé písničky jenom v triu, komorně, navázat na folkbluesové začátky raných osmdesátých let. Muzikant se tak vrátí do počátků své kariéry k desítkám let starým písním. Mnohé tak slyšíme naživo po řadě let.  Trio nám představí Spáleného v trochu jiné poloze. Pro milovníky silných hudebních zážitků podmínka.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*