Teplice postaví cyklotrasu ze Šanova do Řetenic

ilustr. foto
  •  

Téměř dva miliony korun bez DPH bude stát vybudování kombinované cyklotrasy a cyklostezky ze Šanova do Řetenic v Teplicích. Zastupitelstvo vybíralo ze tří variant.

Radní i zastupitelé už dříve odmítli cestu kolem fotbalového stadionu a přes rušnou Denisovu ulici. Právě tuto trasu se vedení města těsnou většinou podařilo v zastupitelstvu prosadit. Proti byl například opoziční zastupitel a člen výboru pro dotace a dopravu Adam Souček z „Volby PRO! Teplice“.

„Jde přes soukromé pozemky, kolem bývalého zimního stadionu a fotbalového stadionu a směřuje do Denisovy ulice, kterou nám kdysi, před dvěma roky, kdy jsme to začali plánovat, právě zastupitelé města nedoporučovali s tím, že je tam velký provoz a není to tam vhodné. A nyní tam město samotné navrhuje, aby se tam tudy cyklotrasa vedla,“ komentuje Souček.

V Denisově ulici bude na silnici vyznačený jízdní pruh pro cyklisty. Další dvě varianty studie počítaly s průjezdem Alejní a Jateční ulice. Bylo by na nich nutné udělat větší stavební zásahy ‒ proto by stály 7 a 7,8 milionu korun bez DPH.

ČRO Sever/G. Hauptvogelová


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*