Teplická sportovkyně bodovala na olympiádě

  •  

Adéla Šavlová z Teplic přivezla tři medaile ze Zimních speciálních olympijských her  2017. Zlatou v běhu na lyžích na 5 km a stříbrnou v běhu na 10 km a ze štafety. Stala se tak jednou z nejúspěšnějších sportovkyň české výpravy.

Hry se uskutečnily od 14. do 25. března poblíž rakouských měst Graz, Schladmig, Rohrmoos-Untertal a Ramsau am Dachstein. Více než 3000 sportovců s mentálním postižením ze 110 zemí se sešlo v Rakousku a soutěžilo na světové úrovni celkem v devíti oficiálních sportovních disciplínách. Mimo samotných sportovců se Olympijských her zúčastnilo přibližně 5000 rodinných příslušníků, 1100 trenérů, 3000 dobrovolníků, 1000 novinářů a více než 2000 čestných hostů. Kromě sportovních soutěží, tento ročník zahrnoval také kulturní a zdravotnické vzdělávací programy pro zúčastněné sportovce a jejich trenéry.

Adéla Šavlová je zaměstnankyní chráněných dílen Arkadie v Úpořinách. Několik let tu již se svými spolupracovníky vytváří žádanou keramiku. Od dětských let se s mamkou věnuje rekreačně běžeckému lyžování. Po několika úspěšných účastech na Zimních hrách speciálních olympiád ČR v družstvu Arkadie se v roce 2013 úspěšně zúčastnila Světových zimních her Speciálních olympiád v Jižní Koreji. Protože se tyto hry opakují ve stejném čtyřletém rytmu jako olympijské hry, přivítaly letos sportovce s mentálním postižením rakouské Alpy. Mezi nimi byla, tentokrát na základě soukromé účasti na českých hrách, opět Adéla. I její letošní účast byla velmi úspěšná. Jistě bude příkladem pro své mladší kamarády a přispěje tak k obnově tohoto sportu v Arkadii.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*