O děti se postarají mikrojesle

  •  

Oblastní charita Teplice od dubna otevřela v Krupce mikrojesle nazvané Kyliánek, kde se postará o děti od šesti měsíců do čtyř let. Jedná se o pilotní ověření péče o nejmenší děti. Jejich zřízení je podporou rodičů malých dětí, kteří si aktivně hledají zaměstnání, rekvalifikují se, studují v denní či kombinované formě vzdělávání, podnikají nebo jsou zaměstnáni.

„S ohledem na zkušenosti z jiných měst očekáváme i v Krupce o tuto službu velký zájem. Vím o tom, že v některých městech, ve kterých mikrojesle otevřeli dříve, mají již naplněnou kapacitu i pro příští školní rok,“ řekl ředitel Oblastní charity Teplice Pavel Majerák.

Dítě může být v zařízení dlouhodobě i nárazově třeba jen dvě hodiny. Zřizovatel mikrojeslí však musí dodržet podmínku, kterou je maximální počet dětí v konkrétním čase, což jsou čtyři děti. „Provozní doba je plánována od 8 do 16 hodin. V případě potřeb rodičů, kteří pracují na směnný provoz, je možno dobu provozu upravit či prodloužit. To se týká i víkendových dní,“ doplnil Pavel Majerák.

Pobyt dítěte v mikrojeslích je pro rodiče zdarma. Stravování dětí si zajišťují rodiče sami tak, že pro dítě připraví jídlo a uloží je do vhodného obalu. K dispozici budou elektrospotřebiče k uchování a ohřevu potravin. Pokud dojde k převisu zájmu rodičů nad stanovenou kapacitu, je výběrem dětí pověřena výběrová komise, která postupuje dle zveřejněných kritérií.

Projekt je financovaná z evropské dotace do roku 2019. Pokud bude zájem chce charita ve spolupráci s městem, které je partnerem projektu, hledat další peníze.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*