Kulturní tip Martina Uhrika

  •  

Nemůžu začít jinak, než pozváním do klubu Hvjezda, kde je program v dubnu opravdu nabitý. Z šesti hudebních akcí bych chtěl vyzvednout dva revivaly. 8.4. zahrají CZECH FLOYD – Pink Floyd tribute a 22.4. LED ZEPPELIN revival. Druzí jmenovaní přijedou s Českých Budějovic a v Ústeckém kraji hrají vůbec poprvé. Doprovazí je skvělá pověst a kapela má pro nás připravený téměř tříhodinový program, takže uslyšíte všechny největší pecky „Zepelínů“. ( mimo jiné Whole lotta love, Stairways to heaven, Imigrant song, Kashmir atd). Když při poslechu zavřete oči,slyšíte Led Zeppelin. Vrátíte se do doby, kdy vašimi idoly byly Robert Plant, Jimmy Page, John Bonham, John Paul Jones. Cituji názory fanoušků na BandZone,podle kterých je to nejlepší, co v poslední době slyšeli od revivalových kapel. Takže přijďte na Rockovou noc s Led Zeppelin! A závěr hudební sezony na Hvjezdě bude vskutku strhující.

28.4. přivezou parádní crossover – rock KRUCIPÜSK, které doprovodí naši starý dobrý HLAHOL. Tuhle tečku má na svědomí Ota Korál (manager Halhol), díky kterému sem jezdí podobně skvělé kapely a který taky pořádá fesťáky v Košťanech a v Jeníkově. Koncerty na Hvjezdě začínají vždy ve 20.00.
Moje dálší pozvánky by směřovali do Knaku,kde 8.4. proběhne metalovej večírek s kapelama Shameless (usa/ger), The Agony a Destroyer a 14.4. pak zahraje kapela Alkehol s programem Alkehol 25 let TOUR. Nejde zapomenout ani na restauraci Rajče,klub Božák a Bilínský Rock Pub Moskva,kde se také pravidelně hraje. V Moskvě vystupují hodně zahraniční kapely, což bych chtěl vyzdvihnout. A o co jsou méně známé, o to jsou lepší, to mi věřte. A na závěr je tady Tonda Moravec, který toho dělá na Teplicku (a nejen tam) pro kulturu a zábavu opravdu hodně. Ať jsou to akce v Zahradním domě, Ozvěny malé Paříže nebo Lepší večery apod., prostě Tonda je nepostradatelnou součástí kultury v Teplicích a okolí!

Velký koncert chystá konkrétně na 24. dubna v Zahradním domě k nedožitému 100. výročí narození slavné Elly Fitzgerald.

Martin Uhrik, Klub Hvjezda


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*