Referendum o ubytovně v Červeném Újezdu je neplatné

  •  

Problémy s areálem bývalého utečeneckého tábora v Červeném Újezdu nekončí. Referendum v Hrobčicích, které proběhlo spolu s volbami do Evropského parlamentu 23. a 24. Května, je totiž neplatné. Zúčastnilo se ho jen 11 procent voličů, k platnosti je však nutných 35 procent. Z veřejného setkání s občany přitom vyplynulo, že by zrušení současné problémové ubytovny uvítali.

Obec chtěla v areálu, jehož cena je 15 milionů korun, vybudovat nové bydlení či domov pro seniory.“Nemáme žádná kulturní zařízení, chybí nám zázemí pro turisty a využití volného času mládeže je také nulové, také je tu velká poptávka po stavebních parcelách, neboť nás omezuje Chráněná krajinná oblast České středohoří, dalším řešením je prostě vymazat areál úplně z mapy.“ Říká starostka Hrobčic Jana Syslová. Opoziční bílinští zastupitelé přišli právě s posledně jmenovaným návrhem .

Chtějí, aby město areál koupilo a následně zbouralo. Pozemky, které po demolici zůstanou, by město mohlo následně převést například na státní podnik Lesy České republiky. To Bílinští zastupitelé na svém zasedání schválili. Provozovatel areálu Pavel Fousek to však nepřijímá. Nabídka podle něj platila jen pro starostku Hrobčic Janu Syslovou. Co bude s areálem dál, tak není jasné.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*