Město majitelům psů zdarma rozdá sáčky na exkrementy

  •  

Majitelé psů dostanou po zaplacení místního poplatku za psa od teplické radnice zdarma 100 sáčků na psí exkrementy. Teplice tak chtějí lidi motivovat, aby nezapomínali po svých pejscích uklízet.

Neuklizené exkrementy nejen znečišťují životní prostředí a narušují vzhled obce, ale jsou potravou pro potkany, zdrojem infekcí pro občany, zejména pak malé děti, a rovněž pro samotné psy. „Pevně věříme, že dostane-li držitel pejska první impuls, bude pak už i nadále odpovědně přistupovat k úklidu po svém pejskovi a pomáhat tak zlepšovat životní prostředí v našem městě,“ uvedla Marcela Tůmová z teplické radnice.

V Teplicích bylo za rok 2016 evidováno bezmála 4 000 pejsků. Na poplatcích za psy město vybralo 720 tisíc korun. Za úklid psích exkrementů zaplatilo 860 tisíc. Uklízí se ze 180 hektarů zeleně. V centru města jednou za týden, na sídlištních jednou za 14 dní. Úklid psích exkrementů z chodníků a některých komunikací je prováděn a hrazen v rámci zimní údržby komunikací a letního čištění komunikací.

„Přes veškerou snahu města eliminovat tento druh znečištění veřejného prostranství se bohužel setkáváme s minimálním efektem. Je potřeba změnit přístup některých spoluobčanů,“ uvedla Tůmová. Upozornila, že za neuklizení psího hovínka může majitel dostat pokutu až 20 tisíc korun.

JAK ZÍSKAT SÁČKY:
– Držitelé pejsků, kteří místní poplatek na rok 2017 již zaplatili, si mohou sáčky na psí exkrementy od 1. 6. 2017 vyzvednout na Magistrátu města Teplice, nám. Svobody 2 – v informační kanceláři – odd. pro styk s veřejností (přízemí).

– Držitelé pejsků, kteří budou místní poplatek v souladu s Vyhláškou teprve platit, obdrží od 1. 6. 2017 sáčky automaticky při platbě na Magistrátu města Teplice, nám. Svobody 2 – v informační kanceláři – odd. pro styk s veřejností (přízemí).


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*