FOTO: Mezinárodní spolupráce Arkadie

Foto: Karel Klášterka
  •  

V uplynulých dnech proběhla hned dvě setkání v rámci projektu, financovaném z programu ERASMUS+, realizovaném Arkadií, o.p.s., ve spolupráci s partnery z Polska a Německa. Nejdříve se do Teplic a jednotlivých zařízení Arkadie podívala skupina 21 osob ze spolkové země Sasko Anhaltsko, všichni zaměstnanci různých chráněných dílen veřejně prospěšné společnosti Lebenshilfe, kteří si doplňují vzdělání pro práci s lidmi s postižením.

Setkání mělo jako vždy dvě roviny. Kromě té pracovní, kdy se podle zadání ze své školy, snažili porovnat systém práce s lidmi s postižením v ČR a SRN a viděli tak chráněné dílny a sociální služby poskytované Arkadií v Teplicích, Krupce a Úpořinách, také rovinu kulturní do které patřila komentovaná prohlídka města Teplice nebo návštěva cisterciánského kláštera v Oseku. „Taková setkání jsou vždy velmi inspirativní a přínosné pro všechny zúčastněné. Tím se naplňuje i účel projektu ERASMUS+ tj. vzájemná výměna zkušeností a přenos dobré praxe.“ pochvaluje si ředitelka společnosti Arkadie, o.p.s. Ing. Lenka Machaloušová.

Za dalším projektovým setkáním a nezbytnou schůzkou koordinačního týmu projektu, vycestovali pracovníci Arkadie Teplice a Lebenshilfe Gardelegen tentokrát do polské Zlotoryje. Tam si spolu se zástupci partnerské organizace PCPR prohlédli podniky zaměstnávající osoby se zdravotním postižením, zhodnotili dosavadní průběh a připravované další aktivity projektu a nechyběla opět i kulturní část, kdy jeden celý den věnovali prohlídce města Wroclawi s průvodcem. Další setkání je naplánováno již na květen, kdy se uskuteční již tradiční grilovací olympiáda pro osoby se zdravotním postižením v polské Zlotoryji.

 

Karel Klášterka, Arkadie

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*