Některá skla z auta roku jsou z Chudeřic

  •  

Evropské Auto roku 2017 Peugeot 3008 má na sobě části pocházející z Teplicka. Konkrétně některá skla, protože skla v předních a zadních dveřích a také malé boční sklo jsou z chudeřického závodu AGC Automotive Czech.

„Být dodavatelem pro vozidlo, které 58 novinářů z celé Evropy zvolilo jako to nejlepší, nás samozřejmě těší. Naši radost násobí ještě skutečnost, že ve finále se Peugeot 3008 utkal s automobilem Alfa Romeo Giulia, pro které vyrábíme zadní skla. Výrobky z Chudeřic mají ta nejlepší auta, což je skvělá zpráva,“ uvedl generální ředitel AGC Automotive Czech Luděk Steklý. Peugeot 3008, což je menší SUV, uspělo v konkurenci 30 nominovaných vozů.

Za rok závod dodá pro Peugeot 3008 skla pro zhruba 140 tisíc aut. Pro stejnou automobilku dodává AGC Automotive Czech také přední skla například do crossoveru Peugeot 6008. Autoskla z Chudeřic míří také do modelů Peugeot vyráběných v kolínské automobilce TPCA.

Kromě Peugeotu dodává chudeřická sklárna autoskla pro celou řadu dalších předních automobilek. Podle statistik je z Chudeřic zasklené každé šesté evropské auto. „Dobré situaci na automobilovém trhu jdeme vstříc především investicemi do rozvoje technologií. Například vloni jsme kolem 50 milionů korun věnovali na nové postupy v oblasti enkapsulačních obstřiků skel a ohýbacích technologií bočních kalených skel,“ vysvětlil ještě Luděk Steklý. Letos firma investuje 200 milionů korun do výstavby nové výrobní haly.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*