Muž přepadl hernu, aby mohl za mříže

  •  

Jak ze špatné komedie vypadá záminka šestadvacetiletého muže, který přepadl jednu z teplických heren. Sice peníze a nějaké věci ukradl, ale po dopadení policistům tvrdil, že to udělal, aby se dostal do vězení. Zde může strávit až deset let.

Podle policistů přepadl obsluhu tak, že muže zezadu chytit do „kravaty“ a následně po něm požadoval, aby mu vydal peníze z pokladny. Z té měl nakonec odcizit několik desítek tisíc, ke kterým si ještě vzal dva mobily a z místa činu utekl. Policisté ale lupiče na základě popisu ještě téže noci zadrželi i s částí odcizené hotovosti, ze které už stihl pár tisíc prohrát v automatech.

Muže totiž pár hodin před loupeží vyslýchali na služebně, kam se sám dostavil s přiznáním, že v práci odcizil tržbu, a když policisté od přepadeného z herny uslyšeli popis pachatele, plně se shodoval s oblečením a vizáží muže, který po výslechu ze služebny odešel. Když se ho pak kriminalisté u výslechu ptali, proč hernu přepadl, jeho vysvětlení bylo zarážející. „Večer se šel udat, protože se domníval, že ho policie zavře a on bude mít kde spát. Když se tak nestalo, rozhodl se, že provede něco závažnějšího a šel loupit,“ uvedl mluvčí policie Daniel Vítek.

Z obavy, že zoufalý muž by mohl na svobodě dále pokračovat v trestné činnosti, poslal vyšetřovatel státnímu zástupci návrh k podání podnětu na vzetí obviněného do vazby.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*