V Zahradním domě byla otevřena nová Galerie

Nová galerie v Zahradním domě. Foto: město Teplice
  •  

Historicky první městskou galerii otevřelo město v Zahradním domě. Otevřeno je od úterý do neděle od 11:00 do 17:00 hodin. 

Pro svůj záměr jsme si vybrali 1. patro památkově chráněného objektu Zahradní dům Teplice, který svými historickými konsekvencemi i prostory přímo vybízí k tomuto využití,“ říká náměstkyně primátora Radka Růžičková.

Přípravy k otevření galerie probíhaly ve spolupráci s ředitelem Domu kultury Teplice Přemyslem Šobou a s kurátorem výstav Vladimírem Šavlem. Vladimír Šavel je

renomovaný výtvarný umělec, výtvarný pedagog a kurátor mnoha domácích i zahraničních výstav. Koncepce Galerie Zahradní dům Teplice je v jeho podání směrována k plastice a závěsnému obrazu v profesionální rovině výtvarných umělců regionu potažmo České republiky s mezinárodními přesahy.

Jako první z řady výtvarných umělců se nám představí světově proslulý akademický malíř, grafik Jiří Brázda, teplický rodák. Jeho tvorba je velmi narativní, dává divákovi prostor pro vlastní analýzu a interpretaci. Pro svou srozumitelnost napříč kulturními tradicemi a národnostními zvyklostmi je jeho tvorba oblíbena nejen českými, ale i zahraničními diváky.

Slavnostní otevření Galerie Zahradní dům Teplice proběhlo zároveň s vernisáží obrazů a grafik Jiřího Brázdy. Výstava potrvá do 28. května. Jako další je připravována vernisáž výstavy Severočeští tvůrci ex libris, která se bude konat 31. května v 18 hodin.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*