Letiště Václava Havla přivítalo děti ze „školičky“ Arkadie

  •  

Prohlédnout si zblízka velké letiště, to je asi sen každého kluka. Aby se vyplnil i tomu, kterému jeho zdravotní postižení staví mnohé překážky, se v rámci mimotřídních aktivit stará soukromá speciální škola Arkadie, oficiálně ZŠ a PrŠ Arkadie o.p.s.

Klukům, ale také děvčátkům, ze „školičky“ na Valech, tedy 1.stupně školy, se to podařilo v těchto dnech. Zúčastnili se svými učiteli a asistenty exkurze na Letišti Václava Havla v Praze. „Prohlédli jsme si prostory letištní haly a nad modelem letiště vyslechli několik vět vztahujících se k jeho historii i současnosti,“ říká Zuzka Potočková, jedna z těch, kteří děti doprovázeli a pečovali o ně a pokračuje: „Po úvodní kontrole sestávající z projití bezpečnostním rámem a rentgenování zavazadel jsme se přemístili do autobusu, který nás provezl mezi hangáry, terminály, přistávacími drahami, okolo stanice hasičského záchranného sboru, stanoviště pro vrtulníky a biologické ochrany letiště. Měli jsme možnost být svědky mnoha vzletů i přistání různých typů letadel. Viděli jsme tankování paliva a předletovou přípravu letadel na stojánkách. Kromě menších typů pro 150 pasažérů jsme viděli i velká letadla pro 300 cestujících, určená pro zaoceánské lety. Výlet měl u dětí úspěch, neboť řada z nich dosud nikdy na letišti nebyla a letadla si z takto bezprostřední blízkosti neměla šanci prohlédnout. Bylo to nesmírně zajímavé.“

Reálné poznávání různých oblastí lidské činnosti je důležitou součástí vzdělávání ve škole Arkadie a sem patří i tato exkurze. Poděkování patří jak velmi ochotnému personálu letiště, tak i všem pedagogům, kteří děti na náročném výletě děti doprovázeli.

Josef Hon, Arkadie Teplice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*