Nová výstava v Galerii Zahradní dům bude zahájena ve středu vernisáží

Zahradní dům. Foto: Daniel Mareš
  •  

Další výstavou v teplické Galerii Zahradní dům je výstava s názvem Za tajemstvím plochy, výšky a hloubky. Jde o výběr z grafických listů ze sbírek Galerie umění Karlovy Vary spolku Českých umělců grafiků Hollar, který slaví v tomto roce stoleté jubileum svého trvání.

Výstavu tvoří 80 grafických listů, jež jsou připomínkou nejenom aktivity 15 českých grafiků – zakladatelů, ale také specifickým výtvarným dokumentem své doby, prvních dvou dekád 20. století. Vybrané grafické listy přibližují, jak se umělci vyrovnávali se secesní stylizací přelomu 19. a 20. století. Ukazují,  že prostřednictvím grafiky bylo možné vyjadřovat různé nálady, směřovat k symbolismu, či uplatňovat impresionistický světelný kolorit.

Vernisáž výstavy se koná ve středu 19. července 2017 v 18 hodin a výstava potrvá až do 10. září 2017. Autorkou výstavy je Mgr. Božna Vachudová. O hudební doprovod k vernisáži se postará Anette Kolková a Kateřina Jendrísková svým zpěvem a Jiří Knotte, jako klavírní doprovod.

Galerie Zahradní dům v Teplicích je otevřena od úterý do neděle, od 11.00 do 17.00. V době konání koncertu či jiné akce na velkém sále je vstup do galerie prodloužen do 20.30 hodin. Vstupné činí 50,- Kč a zlevněné vstupné 20,- Kč.


  •  

1 komentář u Nová výstava v Galerii Zahradní dům bude zahájena ve středu vernisáží

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*