Neděle v Teplicích: Velká Malá Paříž

  •  

Velká Malá Paříž, již tradiční akce, která se koná jednou do roka v celé Zámecké zahradě a to vždy kolem výročí památného setkání Beethovena a Goetheho s císařovnou a jejím doprovodem (23. července 2012). Tuto událost připomíná malý památník nedaleko Zahradního domu. Letos se akce koná přesně v den výročí – v neděli, 23. července 2017 od 15.00 hod.

„Smyslem této akce je oživit Zámeckou zahradu tak, aby návštěvníci měli důvod si udělat procházku kolem Velkého rybníka, jako v dobách největší teplické slávy. Samozřejmě se k tomuto ideálu ani nepřiblížíme, ale každoročně připravujeme program na čtyřech různých místech, který by vám mohl zpříjemnit nedělní odpoledne. Letošní program je navíc obohacen o přítomnost několika sportovních oddílů, jejichž zástupci vás rádi seznámí s jejich základy. Dále budete mít možnost svézt se na koních. Hlavní stanoviště jsou čtyři a na všech se bude něco dít,“ zve návštěvníky pořadatel Antonín Moravec.

Program :

Altán u Zahradního domu (15.00 – 21.30 hod.) – hudební produkce, tradičně jako každou neděli můžete vidět a slyšet celou řadu zajímavých umělců i celých skupin.

15.00 – ?

16.00 – Wono sito sedne – autorské skladby v podání pop-rockové skupiny ze severních Čech

17.30 – Žofie Kabelková – po roční pauze se do Teplic vrací výborná folková písničkářka;

18.30 – Martina Trchová a Patrik Henel – muzikantka, zpěvačka, výtvarnice a cestovatelka se svým dvorním kytaristou

19.30 – Nina Rosa – slovenská houslistka a zpěvačka tentokrát přijede s kytaristou Tondou  Dlapou.

20.30 – Brigita Cmuntová a Štěpán Klouček s kapelou – každoročně přijíždí sympatické duo hudebníků. Letos přijedou s celou kapelou.

Dětská scéna U opiček (15.00 – 18.00 hod.)

– Divadlo Studna z jihočeského Hosína představí loutkovou pohádku O Všudybylovi, Loutkový ateliér, ve kterém si můžete vyrobit vlastní loutkovou postavu a Úžasným světem her pro děti i dospělé.

Rytmický workshop (podle počasí buď v Apollónově altánu nebo u Teplického Špalku, 15.00 – 18.00 hod.)

– percussista Tokhi je výraznou osobností na české scéně v tomto oboru. Profesionální hudebník dělá workshopy pro nadnárodní společnosti, vyučuje a hraje na prestižních akcích. Samozřejmě je každé setkání s ním nesmírně inspirující a vřele je doporučuji všem, kdo mají chuť si trochu „zabubnovat“ a zároveň „vypnout“.

Autorské čtení (Dřevěný – Labutí altán, 15.00 – 18.00 hod.)

– studentka Konzervatoře Jaroslava Ježka – obor tvorba textu, Brigita Cmuntová (mimochodem výborná zpěvačka a muzikálová herečka) s sebou přiveze několik zajímavých kolegů literátů a výtvarníků.

Teplická Nej – výstava, která svým názvem napovídá, o čem bude.

Ukázky činnosti sportovních oddílů, zasportovat si můžu malí i velcí a koně – zábava především pro děti – mohou se na koních svézt.

 

 

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*