Silnice se nesmí používat, chybí kolaudace

  •  

Řidiči zatím nesmějí využívat komunikaci z Bíliny do Kostomlat. Stavba teprve čeká na  závěrečnou kontrolní prohlídku. Silnici budou moci motoristé využívat až po vydání kolaudačního souhlasu. Předpokládá se, že v září tohoto roku.

“Nyní probíhá řízení týkající se majetkoprávního vyrovnání mezi Severočeskými doly a Ústeckým krajem, jelikož společnost bude komunikaci kraji předávat. Poté může nový vlastník zažádat o kolaudaci a my ji v co nejkratší možné lhůtě vykonáme,” vysvětlil nutný postup vedoucí odboru dopravy Oldřich Jedlička.

Společnost Severočeské doly, která je současným vlastníkem komunikace, již několikrát vjezdy zatarasila dopravním značením, ale motoristé ho vždy z místa odstranili a silnici využívali. Nyní tedy průjezdu brání jak  instalované svislé dopravní značení, tak i na zemi položené panely.

“V návaznosti na několik podnětů ze strany občanů města Bíliny, jakož i vedení města a v neposlední řadě dopravního inspektorátu Policie ČR nás odbor dopravy Městského úřadu v Bílině požádal o zabezpečení průjezdu touto komunikací. Stavba není odborem dopravy Městského úřadu v Bílině zkolaudována a z tohoto důvodu ji nelze využívat,” odůvodnil tiskový mluvčí společnosti Severočeské doly Lukáš Kopecký.

Veškeré stavební práce na komunikaci jsou skončené, v současné době se tam žádné nekonají a vlastník ani další neplánuje.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*