Novela zákona pomůže i Bílině

Bílina. Zdroj: www.bilina.cz
  •  

Novelizace zákona o pomoci v hmotné nouzi od června 2017 umožňuje obcím vydat tzv. opatření obecné povahy v oblastech se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů. Do konce prázdnin budou i v Bílině známé lokality, domy či vchody, kterých se bude týkat opatření obecné povahy.

„Tam, kde bude opatření vydáno, nebude již úřad práce vyplácet doplatek na bydlení novým žadatelům nebo žadatelům, kteří o doplatek žádají opakovaně po jeho odejmutí. Místní šetření se uskutečnila v lokalitách na Teplickém, Pražském a Újezdském Předměstí, ” vysvětlila vedoucí oddělení sociální péče Věra Kodadová.

Příspěvek na bydlení a doplatek na bydlení jsou dávky určené na úhradu nákladů spojených s bydlením. Tyto dávky lidem v hmotné nouzi často nestačí na pokrytí celkových nákladů na bydlení. Obě dávky jsou přitom často zneužívány majiteli bytů, kteří je od nájemníků zinkasují, ale neplatí za služby ani do fondu oprav. Byty a poté i celé domy se tedy zadlužují. V lokalitách, kde se doplatek již nebude vyplácet, si tedy budou muset majitelé bytů hledat takové nájemníky, kteří jsou schopni si bydlení platit z vlastních prostředků.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*