Sabina Rojková alias Viki z Ulice: Tatínek mě vozil z Teplic do Prahy na každou zkoušku

  •  

Diváci ji z televizních obrazovek znají jako Viki ze seriálu Ulice, ve kterém hraje již několik let. Přesto to není jediné, co mladá herečka, rodačka z Teplic Sabina Rojková, zvládla.

S herectvím začínala právě v severočeských lázních, ale dnes se kvůli studiu a rolím zdržuje převážně v Praze. Stále zde ale žijí její rodiče a tak sem stále jezdí. Teplice podle ní mají své nezapomenutelné kouzlo.

 

Ve svých necelých dvaceti letech jste známá z televize, filmu i z představení divadel. To je ve vašem věku už závratná kariéra. Jaká byla vaše první velká role, buď v divadle a nebo v televizi, na kterou vzpomínáte?

Moje první a zároveň velká role byla v divadle ABC, měla jsem dokonce dvojroli, hrála jsem malou Janu Eyrovou a poté Adélu Varensovou, bylo to moje první střetnutí s opravdovým divadelním prostředím a bylo to úžasné.

 

Ale vraťme se na začátek. Jste z Teplic, kde celá vaše kariéra začala? Kdo vám pomohl k tomu, že jde se dostala na prkna, která znamenají svět, a jak vás podporovali třeba rodiče?

Moji rodiče. Maminka mi pomáhala najít aktivity, které by mě bavily, tanec, zpěv, herectví, hra na klavír, to vše je pro hereckou kariéru moc důležité. Táta mě pak vozil z Teplic do Prahy na každou zkoušku a každé představení.

 

Kdy jste se rozhodla se stát profesionální herečkou? Protože ačkoli vlastně máte kariéru před sebou, tak jí již jste.

Nikdy. Šlo to samo, po ukončení jednoho představení přišlo další a poté role do televize, já jen dělala, co mě baví a byla ráda, že tu práci mám, byla jsem ještě malá. Až teď se vlastně mohu rozhodovat, zda je tohle to, co chci dělat celý svůj život a já říkám, dokud mě to baví a dokud je práce, tak jsem moc vděčná. 

 

Lidem jste známá z televize, zejména ze seriálu Ulice, a filmu ale zároveň hrajete v divadle. Prozraďte, kde nyní hrajete a jestli se připravují nějaké nové role?

Dostala jsem angažmá v divadle na Vinohradech, takže tam se určitě chystají nějaká nová představení, stejně tak teď budu natáčet nový film a nadále hrát v divadle Ungelt. 

 

Herci se velmi často vyhraňují na nějaké sty, buď na film nebo na divadlo. Co je pro vás více – divadlo nebo film či televize a proč?

Divadlo, líbí se mi hrát na první dobrou a hrát mnohem víc, než jen pohledem a zamračením se do kamery. 

 

Rád bych se zastavil u Ulice, protože ten již běží řadu let a stále ho sleduje mnoho diváků. Jak jste se dostala roli Viky?

Nejdříve jsem hrála jednu z mnoha spolužáků Matyáše Valenty, pak si mě režisér pozval na casting na opravdovou roli s textem, to byla právě Viki.

Foto: TV Nova

Jaká je jeho natáčení, protože těch dílů již bylo? A jak se to vlastně liší od divadla, mnozí herci říkají, že je to velká rychlost?

Je to rychlost. Jedná se o každodenní seriál, to by ani nešlo natáčet pomaleji.  Je to fajn, setkávám se s moc dobrými režiséry a fajn lidmi ze štábu, se kterými se znám už několik let.  Od divadla se to liší úplně vším.

 

V současné době studujete konzervatoř, takže si zvyšujete vzdělání v oboru. Je tedy herectví vaším definitivním osudem?

Nevím. Teď mě to baví, vždycky chci dělat jen to, co mě bude bavit a naplňovat. Zároveň se nebráním ničemu novému.

 

Určitě máte mnoho snů a plánů v profesním životě, prozradítě nějaké? Tedy pokud by to nebylo něco, co ještě nesmíte.

Měla jsem sny a plány, všechno se to uskutečnilo, za což jsem strašně moc vděčná. Teď si jen užívám co je a co mi přichází do cesty. 

Foto: TV Nova

Vy jste se  v Teplicích narodila a vyrůstala, ale již tu nežijete. Ale vracíte se sem někdy?

Ano, vracím a moc ráda, mám tu rodinu a přátele.

 

Jak na Teplice vzpomínáte, jsou třeba hezčí než Praha?

Podle mě hezčí než Praha rozhodně nejsou, ale mají své kouzlo, určitě se mi líbí víc, než jiná města a že jsem jich se zájezdovým představením projela opravdu hodně. A neříkám to jen proto, že jsem se tu narodila…

 

Co zde bylo vaše nejoblíbenější místo nebo aktivita a naopak je něco, co Teplicím chybí? Když to třeba srovnáte s Prahou?

Všechny ty kroužky, které jsem navštěvovala a také lázeňská sezóna! Nevím, možná, že jsou tu lidi trošku uzavření… 

 

A co přátelé z dětství – jak se dívají na slavnou herečku?

Mí praví přátele z dětství mě do teď moc podporují a fandí mi.

Je mi jasné že studium a práce je velmi náročné, ale máte i nějaký čas na odpočinek? Co během něho děláte?

Toho času opravdu moc není a když ano, tak se snažím cestovat. Ať už po České republice, nebo po světě. Anebo si jen tak s přítelem zajdeme do kina a dáme si popcorn.

 

Jste ještě velmi mladá, ale už jste dlouho zadaná, chodíte se seriálovým kolegou Vincentem Navrátilem (syn Veroniky Žilkové). Už uvažujete třeba o tom se někdy usadit. A kde?

Kdekoliv, kde bude on. Ano, chci se s ním usadit a mít rodinu, ale na to je ještě opravdu čas.

 

Máte už nějaké plány na dovolenou? A raději v Čechách nebo v zahraničí? Nebo bude čas jen na práci?

Práce v létě bude, ale zatím tam nějaký volný čas mám. Chci jet s rodinou k moři, ale nebráním se výletům tady v Česku.

 

Profil:

Sabina Rojková je česká herečka narozená v Teplicích 12. června 1997. Známá je především z role v seriálu Ulice, ale hrála například i ve filmech Poslední cyklista, Tři bratři či Americké dopisy. Od dětství se věnuje herectví, zpěvu a tanci. Od svých 3 let se věnuje zpěvu. Od 6 let navštěvovala základní školu s rozšířenou výukou hudební výchovy a navštěvovat také hodiny tanečního divadla. Vystupovala na různých koncertech v dětském pěveckém sboru Poupata. Navštěvovala Taneční divadlo Teplice a kratší dobu věnovala mažoretkám. V 9. letech navštěvovala hodiny herectví v Krušnohorském divadle Teplice. Od 6. třídy studovala na víceletém Gymnáziu J. A. Komenského, Navštěvovala paní Galinu Proklovou v Základní umělecké škole. Krátce dojížděla do Prahy na soukromé hodiny zpěvu k profesionální skladatelce Nikol Davídkové. V roce 2008 tančila v Krušnohorském divadle Teplice ve Styl-Dance, kde se věnovala standardním a latinskoamerickým tancům. V roce 2012 byla přijata na hudebně-dramatický obor (herectví) na Státní konzervatoři v Praze

 

Moje nej…

JÍDLO – indické

ČISLO – 6

BARVA – bílá, fialová

HUDBA –  Parov Stelar

POLITIK – nemám 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*