Nový logistický areál vyroste v Bílině

  •  

Bývalá bílinská kasárna čeká v brzké době demolice, pak dojde k výstavbě logistického areálu. Při mimořádném zasedání totiž schválili zastupitelé znění kupní smlouvy mezi městem Bílina a společností JTH Idea. Areál společnost odkoupila za 3,65 milionů korun. Opozice tuto částku kritizovala jako podhodnocenou, cena však vychází ze znaleckých posudků, které si město nechalo před prodejem vypracovat a byla rovněž uvedena i v záměru prodeje, které zastupitelstvo města odsouhlasilo.

Nyní již nic nebrání tomu, aby byly staré budovy zdemolovány a na místě vyrostl nový logistický areál pro skladování zboží. Během několika týdnů začnou v areálu demoliční práce.

“Jakmile bude pozemek převeden na společnost JTH Idea, začne běžet tříměsíční lhůta, během které musí dojít k demolici budov,” uvedl za společnost mluvčí Karel Schön. Výstavba bude trvat zhruba následující tři roky, společnost počítá s investicí v řádech desítek milionů korun.

Areál se město rozhodlo prodat letos v únoru. Budovy byly z části pronajímané, hlavní budova však byla dlouhodobě nevyužívaná.

“Chtěli jsme, aby tam v souladu s územním plánem vznikla plocha smíšeně-průmyslová, která by přinesla i nová pracovní místa. To záměr společnosti JTH Idea na vybudování logistického areálu splňuje,” uvedla místostarostka Zuzana Bařtipánová.

Nabídka druhého zájemce o odkoupení areálu nebyla posuzována, protože společnost Speciální stavby Most nesplňovala zásadní podmínku, kterou je soulad záměru s územním plánem města.

Se společností JTH Idea má město dobré zkušenosti z předchozích investic. Například dokázala dostavět lávku přes silnici číslo 13, což jiné společnosti v té době nebyly schopné.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*