V krajích startuje druhá vlna kotlíkových dotací

  •  

Odstartovala další vlna kotlíkových dotací. Kraje v naší republice si v ní rozdělí 3,4 miliardy korun, které na výměny kotlů přímo v domácnostech vyjednal ministr životního prostředí Richard Brabec se svým týmem v roce 2014 v Evropské komisi.

Poprvé také kraje zareagovaly na doporučení ministerstva a bude možné podávat žádosti o kotlíkové dotace elektronicky, komfortněji z domova od svého počítače, bez front před krajskými úřady. Na nový zdroj tepla může domácnost získat až 127 500 Kč.

„Kotlíkové dotace jsou revolučním dotačním projektem, který se nám podařilo přímo vydupat ze země, a díky mnoha jednáním s Evropskou komisí jsme našli možnost, jak z evropských peněz podpořit přímo domácnosti, což z evropských dotačních programů běžně nejde,“ vysvětluje ministr životního prostředí Richard Brabec.

Také náš kraj momentálně chystá podmínky k vyhlášení 3. kola kotlíkové dotace. Výzva by mohla být vyhlášena v září, žádosti by Ústecký kraj přijímal koncem října.

Předkládání žádosti bude možné výhradně elektronickou formou s následným doručením písemností. Výdaje na realizaci výměny budou způsobilé již od 15. 7. 2015. Bližší podrobnosti budou  zveřejněny na webových stránkách Ústeckého kraje.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*