Teplický americký fotbal jde do nové sezony

  •  

Dávno jsou pryč časy, kdy si pár kluků v Zámecké zahradě házelo „šiškou“ víceméně pro zábavu. Jak moc se Nordians posunuli hlavně v sezóně 2017?

„Jednou z hlavních změn byl přechod z „osmičkové“ na „jedenáctkovou“ formu fotbalu. Tato těžká výzva si vynutila i posílení a rozšíření kádru, kterému pomohlo i hostování mosteckých hráčů. Další hlavní změnou bylo posílení našeho týmu o prestižního amerického trenéra, Michaela Sholarse, který se k nám připojil na začátku zápasové sezóny a který tak předává své mnohaleté zkušenosti z vrcholového amerického fotbalu,“ říká Jan Růžička z Nordians.

Ale i další novinky a zajímavosti jsou pro fanoušky připraveny.

„Změnili jsme organizaci a přípravu domácích zápasů, jelikož chceme, aby si fanoušci zápasy amerického fotbalu především užili a dobře se bavili. Zároveň se snažíme o to, aby porozuměli pravidlům tohoto sportu a lépe se tak orientovali v dění na hřišti. Laťku v přípravě jsme zvedli hlavně ve finálovém zápase, Iron Bowlu, kdy se se čtyřmi stovkami fanoušků v zádech předvedl náš tým vyrovnanou bitvu s Třincem. Tempo bohužel nevydrželo a byla z toho nakonec prohra 28:14. Na jasného outsidera to byl ale povedený zápas a všichni tak vědí, že v příští sezóně s námi musí počítat. Tou největší odměnou pro tým v sezóně 2017 je postup ze 4. do 3. ligy,“ dodává Jan Růžička.

Nordians se letos také činili mimo hřiště. Společně s ženským týmem Hilders se zapojili do několika charitativních akcí jako Ukliďme Česko, Poteče krev nebo spolupráce s dětmi a mládeží, kterým připravili zábavu v podobě „fanzón“ na několika kulturních a sportovních akcích.

„V září se otevírá možnost všem, kteří by se k našemu týmu rádi přidali a bojovali s námi v nadcházející sezóně. Sezóna 2018 bude pro tým další výzvou,“ zve Jan Růžička zájemce do svých řad.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*