Muay Thai neboli Thajský box v Dubí funguje již 3 roky

  •  

Sportovní klub Leonidas Gym Muay Thai Teplice byl založen v říjnu 2014. Leonidas gym svým vznikem vyplnil mezeru po Rasantu. Dále však šířil a šíří techniku Radka Pastíra, legendy Muay Thai, který do tohoto sportu zasvětil trenéra a zakladatele Ladislava Horejše.

„Náš klub se stal následně členem České unie sportu a svazu České muay thai asociace.  A protože jen licencovaní trenéři C.M.T.A. smějí učit Muay Thai v České republice, složil jsem trenérské zkoušky na Univerzitě Karlově FTVS,“ popisuje začátky Ladislav Horejš.

Leonidas gym byl klubem novým a neměl žádné závodníky. Členů bylo ze začátku cca 15, z toho polovina děti. Ty nejšikovnější se podařilo poprvé postavit do ringu po 3 měsících tréninku, a to už se začaly rýsovat první úspěchy.

„Za 3 roky fungování jsme šli raketově nahoru a tuto pozici si stále držíme. Členů máme teď kolem 50, z toho je 30 dětí. Více než polovina z dětských bojovníků, již stála mezi čtyřmi provazy. Mezi úspěchy dětí patří i reprezentace republiky.  S dětmi se účastníme nejen závodů, ale i různých exhibic, republikových tréninků, spolupracujeme například s Drážďanskou školou Bouble Touch.  Klub pravidelně pořádá soustředění a výjezdy do Thajska, kde svěřenci  trénují ve slavných školách v Bangkoku a Pattaye.  Zkušenosti z Thajska pak bojovníci uplatní hlavně na mezinárodních turnajích,“ říká Ladislav Horejš.

Pro zájemce je nábor dětí a dospělých je otevřen po celý rok, v Dubí, Tovární 51, Areál Řempo.

„Jelikož se musí zlepšovat nejen svěřenci, ale i trenéři, pořádáme různé semináře. I já jsem navštívil školy Muay Thai v Thajském království a absolvuji různá školení na UK FTVS.  Jako trenér mám také pár trofejí, například druhé místo Trenér roku 2016 asociace C.M.T.A.“, dodává Ladislav Horejš.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*