Na Den Martinů do Teplic

  •  

První slavnost Martinů – Den Martinů je určena především nositelům tohoto jména. Každý zaregistrovaný Martin dostane welcome drink zdarma (děti nealko) a zdarma bude moci přijít na večerní koncert litvínovské kapely Coffeebreak v rockovém klubu Knak.

Tento neoficiální pokus o rekord v počtu Martinů se uskuteční v sobotu 11. listopadu od 11 hodin v Teplicích na Rooseveltově náměstí.

„Rooseveltovo náměstí je podle legendy místem, kde před staletími vepři zemana Kolostůje objevili léčivé prameny. Tuto událost připomíná i reliéf na zdejším domu s restaurací Pramen. Zvěsti praví, že kdysi někdo pasáčka vepřů pojmenoval Prasáček. Je ale trestuhodné, že nemá křestní jméno. A to napravíme odpoledne! Program venku zakončí ohňová show Orbis de Ignis,“ říkají pořadatelé Martin Novák a Martin Stehlík.

Všichni příchozí se můžou těšit na pestrý program. Kromě muziky bude oslavence a jejich známé a příbuzné bavit kejklíř Merlin, hlavně pro děti bude pohádka Divadla Krabice Teplice. Nejen Martinové se budou moci projet na bílém koni. Občerstvení i svatomartinské víno zajištěno.

„Pokus o rekord přišedších Martinů po letech navazuje na akci majitele bývalé hospody „U Martina“ ve Wolkerově ulici, Martina Stehlíka. Dne 11. 11. 1999 během 24 hodin do jeho hospody přišlo 78 Martinů. Překonejme toto číslo a založme novou tradici v Teplicích,“ dodávají pořadatelé.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*