Jednání zastupitelů stále není online k mání, jen neoficiální video

  •  

Opozice v teplickém zastupitelstvu se stále pokouší o větší transparentnost jednání.  Opakovaně žádá primátora a vedení města, aby zpřístupnili informace z jednání zastupitelstva pro občany volně na webu magistrátu. K vidění je pouze online v průběhu jednání, později už ale ne.

Smysl zveřejňování záznamů z jednání zastupitelstva je v tom, že schůze se konají v pátek ve 14 hodin a mnozí lidé je tak nemohou sledovat.

„Mnohaleté odmítání záznamů na webu města ukazuje, jak vedení radnice přistupuje k voličům a jak chce, respektive nechce být transparentní. Žádné výmluvy už neplatí: záznamy uveřejňuje velké množství obcí, včetně velkých měst,“ říká zastupitel Jakub Mráček.

Poslední pokus zastupitele Jiřího Řeháka, aby byl záznam z jednání veřejný, byl v červnu smeten ze stolu, takže nadále opozice natáčí zastupitelstva na video a publikuje je na internetu.  Primátor Jaroslav Kubera je dlouholetým odpůrcem zveřejňování záznamů. Obyvatele Teplic stejně prý záznam z jednání zastupitelstva nezajímá.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*