A co vy, jste vidět?

  •  

Tepličtí dopravní policisté se v noci z úterý na středu zapojili do dopravně bezpečnostní akce zaměřené na viditelnost chodců.

V souvislosti s blížícím se podzimním obdobím a častější dopravní nehody s účastí chodců v tomto období v minulých letech se policisté zaměřili zejména na pohyb chodců za snížené viditelnosti na silnicích mimo obec. V takovém případě je pro chodce zákonná povinnost mít na sobě reflexní prvky, umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu.

Dohled policisté směřovali především na riziková místa, kde podle předchozích zkušeností předpokládali pohyb chodců na pozemní komunikaci, především se soustředili na oblast průmyslové zóny, kam často chodí zaměstnanci ještě za tmy.

„V průběhu noční akce policisté oslovili 27 chodců, kterým rozdali reflexní pásky nebo vesty. Pozitivní zprávou je, že téměř všichni už byli reflexními prvky vybaveni. Pokud tomu tak nebylo, vyřešili policisté toto pochybení napomenutím. Výjimkou byli dva lidé, kteří už v minulosti zákon porušili, ale i přes napomenutí a dokonce i uloženou pokutu se večer opět pohybovali na neosvětlené pozemní komunikaci, aniž by na sobě měli reflexní prvky, oběma byly uloženy blokové pokuty ve výši 500 korun,“ popisuje akci mluvčí teplické policie Daniel Vítek.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*