Rekonstrukce omezí teplické aquacentrum až příští rok

  •  

Přístavba a rekonstrukce aquacentra již začala. Jde o první etapu, která probíhá za provozu a neovlivňuje chod.  Město za přestavbu zaplatí 240 milionů korun a financovat to bude z vlastních prostředků, bez dotací či úvěrů.

„Těšit se můžeme na nový plavecký bazén se čtyřmi drahami o délce 25 m. K plaveckému bazénu bude přistavěno i nové zázemí, jako jsou šatny, sociální zázemí, zázemí pro personál, plavecké oddíly a spojovací chodba z plaveckého bazénu do nových šaten. Vzhledem ke skutečnosti, že vše zmíněné bude situováno do 2. nadzemního podlaží, bude zajištěn bezbariérový přístup,“ řekl ředitel aquacentra Michael Paraska.

Dodal, že stávající rekreační a plavecký areál se promění v Dětský svět s teplotou vody 33,5 °C a teplotou vzduchu 34,5 °C. V Dětském světě budou k dispozici atrakce, jako jsou například: dětská skluzavka, vodní hřib, divoká řeka, houpací jeskyně, masážní lehátka a lavice, velká skluzavka s dojezdem, chrliče vody. Mezi stávající saunou a plaveckým bazénem přibude dětský bazén pro nejmenší, kde bude umístěn lodní můstek s dětskou skluzavkou. Poslední novinkou bude přístavba saunového zázemí, která umožní saunování rodičů s dětmi.

Provoz bude přerušen od 3. května 2018, na dobu pěti měsíců. I v této etapě budou k dispozici služby jako squash, fitness s menším omezením a Restaurace plavecká. Zkušební provoz nového plaveckého bazénu je naplánován na 3. října 2018, tedy přesně rok po zahájení rekonstrukce. Konec kompletní rekonstrukce by měl být do 2. ledna 2019.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*