Kroužek REV!VAL opět v pražské Akropoli

Foto: Kateřina Růžková
  •  

Stejně jako v minulých letech se Kroužek REV!VAL z „malé“ Arkadie, spolu se svými věrnými fanoušky z řad rodičů, pedagogů a spolužáků z Valů i z Archy, vypravil na tradiční Festival integrace Slunce 2017 do pražského paláce Akropolis. Vzhledem k včasnému příjezdu jsme měli možnost shlédnout několik milých dopoledních představení a rozšířit si tak svůj kulturní zážitek a obzor o zábavné a inspirativní divadlo. K Festivalu integrace Slunce patří tradičně velmi příjemná atmosféra, nesoucí se v duchu lehkosti, hravosti, sdílení a porozumění.

Kroužek REV!VAL dopolední blok zakončoval, a jak je již o nás známo, vystoupení bylo živé, zběsilé, křiklavé, veselé a v neposlední řadě také hudební. Kromě novějších písní jako Venda, Personal Jesus či Máma, táta, jsme přivezli také jednu čerstvou novinku – cover verzi známé písně Otherside od Red Hot Chili Peppers – „Nejkrásnější bývá šílená“. Publikum na píseň zareagovalo skvěle – diváci ocenili spojení básnického textu Jaroslava Seiferta a rockového stylu písně. My jsme si dovolili lehce ji „učesat“ a zakomponovali jsme do ní dosud nejvíce jemného rytmického doprovodu ze všech našich dosavadních písní. Dali jsme dětem příležitost stát se hudebníky, nejen zpěváky a nechali jsme je spontánně tvořit. Výsledek byl pro nás samotné překvapivý, neboť děti v písni na nástroje improvizují a píseň přitom nenarušuje žádný nepatřičný rytmus či zvuk. Vše sedí. Děti jsou na sebe napojené, naslouchají si navzájem, takže je to krásně vyvážené. Máme z této písně a jejího úspěchu velikou radost. Vystoupení Kroužku REV!VAL provázel nadšený potlesk a spontánní tanec v prvních řadách. Diváci vydrželi do samého konce a dokonce jsme dvakrát přidávali! Odjížděli jsme pozitivně nabití a už se moc těšíme na jarní část Festivalu integrace Slunce 2018. Mnohým (včetně nás samotných) po našem vystoupení vytrávilo a tak jsme odcházeli z divadla rovnou na oběd. Při zpáteční cestě jsme se museli bezpodmínečně zastavit na benzínové pumpě utratit kapesné!

Děkujeme velmi všem, kteří festival organizují, zejména paní Rydlové za neobyčejnou laskavost a obětavost (na poslední chvíli nám zařídila náhradní termín vystoupení, když jsme se ozvali, že na ten původní z organizačních důvodů nemůžeme přijet) a jejímu manželovi za vždy krásné fotografie z vystoupení. Kroužek REV!VAL měl fotku na letošní titulní straně programu i na plakátech! Dále bychom chtěli moc poděkovat personálu divadla Akropolis, který je vždy vlídný, ochotný a maximálně vstřícný.

Závěrem bych ráda zmínila ještě naše velké DÍKY za cenné kontakty, které nám lidé okolo Festivalu Slunce zprostředkovávají a díky nimž jsme mohli vystoupit v srpnu na folkovém festivalu v Olešnici, už 16. listopadu vystoupíme na Radost festu v Dejvickém divadle v Praze a rýsují se nám další potenciální možnosti vystupování. Jsme moc rádi, že můžeme být opakovaně součástí Festivalu integrace Slunce, a že se můžeme setkávat s milými lidmi, jak těmi, kteří sami na festivalu účinkují, tak těmi, kteří se o nás v rámci festivalu nadstandardně starají.
Zuza Potočková, Arkadie Teplice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*