Kroužek REV!VAL dobývá Prahu

Foto: Arkadie
  •  

Kroužek REV!VAL opět vyrazil koncertovat do Prahy. Tentokrát jsme 16. listopadu nabrali vskutku prestižní směr: Dejvické divadlo. V tamních prostorách se pořádal první ročník festivalu dětských a alternativních kapel a souborů Radost Fest.

Jednalo se o zábavné přehlídkové odpoledne zaměřené na hudební a pohybová vystoupení dětí i dospělých lidí s handicapem i bez něj. Kroužek REV!VAL byl na tuto akci pozván na základě kladných ohlasů a doporučení z Festivalu integrace Slunce v paláci Akropolis. Takovou příležitost jsme si nemohli nechat ujít! Vzhledem k pohybové indispozici našeho obvyklého řidiče a kytaristy v jedné osobě Václava, jsme byli nuceni sehnat někoho, kdo by byl schopen a ochoten nejen řídit mikrobus do Prahy a zpět, ale také s námi strávit popracovní odpoledne a podvečer.

Této role se ujal náš milý pan školník pan Hanus, který nás na akci jak v pořádku dovezl, tak nám byl po celou dobu ochotně k dispozici coby „bedňák“ (to jest člověk, který pomáhá kapele s technickým zajištěním koncertu). Dorazili jsme dosti brzy, a tak jsme měli možnost shlédnout několik vystoupení z odpoledního programu. Komorní hlediště Dejvického divadla bylo zaplněno do posledního místečka a vystoupení byla nesmírně milá a zábavná. Organizátoři (ZŠS Rooseveltova, Praha) byli schopní a ochotní improvizátoři a dokázali vyplnit každé potenciálně „hluché“ místo (přestavby a zvučení mezi jednotlivými vystoupeními) v programu tak, aby se diváci ani na okamžik nenudili. Díky času, který tak pro nás získali, jsme byli perfektně nazvučeni panem zvukařem z Dejvického divadla, kterému tímto mnohokrát děkujeme. Vystoupení bylo pro nás skutečně luxusní. Kroužek REV!VAL odehrál svůj klasický repertoár a publikum reagovalo skvěle.

Dvakrát jsme přidávali. Po skončení jsme byli organizátory Radost Festu kontaktováni, zdabychomnechtěli s nimi navázat užší spolupráci a přijet vystupovat na některou z jejich jarních akcí. Rádi jsme souhlasili. I přes jistou náročnost jsme prožili kouzelné odpoledne, za což jsme moc vděční. Ve vystupování je velká energie a síla.

Když se navíc podaří, že je to, co z pódia vysíláme, na druhé straně diváky zachyceno a odměněno nadšeným potleskem a radostí, je to velmi blahodárné jak pro dětské členy kapely, tak ale i pro nás dospělé, kteří jsme na ně a na naši společnou práci pyšní. Děkujeme organizátorům Radost Festu za pozvání a těšíme se na další spolupráci.

Zuza Potočková


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*