Tip na víkend: Užijte si rozsvěcení vánočních stromů

  •  

O nadcházejícím víkendu budeme rozsvěcet první adventní svíčku. Většina měst na Teplicku při té příležitosti rozsvítí své vánoční stromy a nebudou chybět ani tradiční oslavy na náměstích.

V Teplicích se slavností rozsvícení vánočního stromu uskuteční v neděli na náměstí Svobody. Těšit můžete od 14 hodin na pěvecká vystoupení teplických dětí a mládeže pod názvem Teplická vánočka. Nezapomeňte si s sebou přinést svíčku, kterou si všichni rozsvítí a společně zazpívají vánoční koledu. Přibližně v 17 hodin bude slavnostně rozsvícen vánoční strom. Ve stáncích bude na prodej vánoční zboží a svařák.

Ani Osek na začátku adventní doby nezůstane pozadu. Slavností rozsvícení vánočního stromu se bude konat v neděli v areálu oseckého kláštera od 17,30 hodin. A kde jinde by mohla být navozena vánoční atmosféra lépe než v areálu kláštera, při vůni svařáku a zpěvu oseckých dětí spolu s vystoupením Divadla v Pytli.

I první adventní neděle v Krupce bude možností naladit se na Vánoce – nakoupíte vánoční zboží, ochutnáte vánoční dobroty, zahřejete se horkým nápojem a pobavíte při divadelním představení. Program před městským úřadem začne v poledne a strom bude slavnostně rozsvícen v 17 hodin. Nedělnímu programu bude předcházet sobotní adventní koncert v kostele sv. Anny. Vánoční a liturgické melodie zazní od 17 hodin v podání žesťového kvintetu FIVE BRASS. Průvodního slova se ujme Vladimír Urban z Divadelního souboru DK Krupka. Vstup je zdarma.

Vánoční program Za Ježíškem do Betléma mají připravený v Duchcově a bude se konat od 14,45 do 17 hodin na náměstí Republiky. Všechny příchozí potěší vystoupení duchcovských dětí, Adventní troubení fanfár a obří andělé, kteří se snesou na náměstí. V kině Lípa bude od 14 hodin probíhat prodejní výstava vánočních dekorací a pro děti jsou připraveny soutěže a minibiograf.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*