Rozhovor: Teplická sportovní hala slaví desetileté výročí

  •  

Přesně před 10 lety se pro teplickou sportovní veřejnost slavnostně otevřela nová sportovní hala Na Stínadlech. Při této příležitosti proběhla 18. prosince v hale komorní slavnost za účasti vedení města spojená s prohlídkou jednotlivých provozů haly. O zhodnocení deseti let promluvil ředitel sportovní haly Jan Kerner.

V souvislosti s kulatým výročím stojí za to se pokusit o malou statistiku. Kolik lidí tedy vlastně halu navštěvuje?

Od září do dubna se každý týden v hale vystřídá přibližně tisícovka sportovců, v květnu až srpnu je to o něco méně, ročně lze tedy uvažovat s cca 40 tisíci návštěvami haly. Dalších přibližně 40 tisíc cvičících navštíví za rok také fitness v hale. V prvních letech byla čísla o něco nižší, náběh byl postupný. Přibližně lze tedy odhadnout, že za deset let fungování halou prošlo 600 tisíc sportovců!

A jakým sportům hala slouží?

Nejpopulárnější je v současné době florbal, jen o něco méně pak volejbal a malá kopaná. V hale se hraje také špičkový futsal, své domácí hřiště zde má teplický tým Svarog hrající nejvyšší českou futsalovou ligu. Několikrát za rok zde konají akce judisté, jejichž jarní Evropský pohár kadetů je největší mezinárodní akcí roku. Své místo v hale našli také zápasníci, občas se zde hraje i basketbal. V hale se několikrát konalo také mistrovství republiky ve stolním tenisu. Téměř denně zde v dopoledních hodinách probíhá školní výuka tělocviku. V srpnu a září přijíždí na soustředění házenkáři a volejbalisté. Pravidelně se k nám na tréninkové kempy vrací také juniorská česká florbalová reprezentace.

A co budoucnost?

Tím nejhezčím dárkem ke kulatému výročí je výstavba zimního stadionu v těsném sousedství haly. Ledová plocha s halou vytvoří jeden organický celek. Výstavba je v plném proudu, zkušební provoz ledové plochy by měl být zahájen již za rok. Začátkem roku 2019 pak zimní stadion najede do plného provozu. Do seznamu sportů pak postupně přibude hokej, krasobruslení, rychlobruslení a možná i curling.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*