Tepličanům schází velké koupaliště v centru města

  •  

Tepličanům stále více vadí absence pořádného koupaliště v centru města. Aquacentrum s 25 metrů dlouhý bazénem jim nestačí. Mnozí by uvítali obnovu toho v Zámecké zahradě. „Leží tu ladem opravdu skvělý prostor, na který se snažíme upozornit na sociálních sítích. Byl bych moc rád, kdyby naše aktivity vedly k záchraně tohoto krásného místa,“ říká jeden ze zastánců koupaliště, Dominik Feri. Ten patří ke skupině lidí, jimž osud koupaliště není lhostejný, čistí jej od plevelu a pořádají zde různé happeningy.

Prioritou magistrátu je ale v současné době obnova zimního stadionu a na obnovu koupaliště nemá finanční prostředky. „Nostalgické vzpomínky na koupání v Zámecké zahradě jsou hezké, ale doba je jiná, dnes by k tomu muselo být parkoviště pro tisíc aut. Není to jen o povídání na sociálních sítích. Naší prioritou je obnova zimního stadionu, pak až přijde na řadu koupaliště,“ říká primátor Teplic Jaroslav Kubera a dodává, že město má nejvíce bazénů na tisíc obyvatel v České republice.

„Žádnou iniciativu na obnovu koupaliště v Zámecké zahradě jsme ještě nezaložili, ale snad se brzo ledy pohnou, třeba i naší zásluhou,“ dodává Feri.

Ke koupání mohou obyvatelé regionu využít i další vodní plochy. Kdo dává přednost přírodnímu koupání, užije si hlavně u jezera Barbora v Oldřichově. Jedná se o nejrozsáhlejší vodní plochu v okolí Teplic, která vznikla zatopením stejnojmenného dolu. Lidé z celého okolí se tu věnují jak příjemnému koupání, tak i sportu. Vyhledávané je i koupaliště v Oseku. Od 9:00 do 19:00 pak můžete navštívit i koupaliště v Dubí.

 ANKETA: Schází vám v Teplicích venkovní koupaliště?

anekta_koupaliste

Igor Novák
25 let, zaměstnaný
Teplice

„Chybí mi tu především pořádná dráha na kolečkové brusle a hlavně bez aut a samozřejmě koupaliště také.“

anekta_koupaliste_(2)

Petra Novotná
22 let, studentka
Teplice

„Pořádné koupaliště tu chybí určitě, ale taky tu není kde jezdit na bruslích a také je ve městě málo zeleně.“

anekta_koupaliste_(3)

Lucie Tůmová
34 let, zaměstnaná
Teplice

„Na koupaliště bych si zašla ráda, ale mám ráda i brusle a stezka tu schází, v Teplicích prostě chybí hodně věcí, je tu taky hodně povalečů a bezdomovců.“


  •  

7 komentářů on Tepličanům schází velké koupaliště v centru města

  1. Kubera se ho zbavil, prodal za hubičku ten určitě ne ten tak developerům nějakou tu stavbu ve městě aby ty Teplice úplně zabil!!

  2. A na co kupaliště v Teplicich…Před lety prohlasil Kubera… Proc pry nejezdite do Mostu: Aquadrom, Benedikt, Ressl, Matylda, piskovna.

  3. Já jsem rozhodně pro-otevřít opět koupaliště!!!!!
    A myslím,že přemýšlet nad parkovištěm pro tisíc aut je zbytečně předčasná záležitost!!
    Když se hraje zápas na stadioně,tak auta parkují všude kolem a především i na hlavním tahu!!!!A nikomu to nevadí-a dá se to!!!!

  4. Jak je to možné,že kousek za hranicemi i v mnohem menších městech jsou krásná koupaliště a funguje to a u nás to nejde?
    Zámecká byla nadčasová a po revoluci se hlavně muselo udělat náměstí u radnice a kde jsou nyní ony koule,kterých tam bylo mraky a určitě stály tolik peněz,že mohlo koupaliště ještě fungovat…

  5. Kubera na lidi kašle , jaké bazeny tu máme ? Leda že on ho má na své zahradě . Ale normální koupaliště v lázeňském městě nemáme . Co udělal p.Kubera pro Tepličáky ? Fontány pro bezdomovce ? A Dominik Feri jen kecá na facebuku a co jinak dělá ? Nic jen mluví , slibuje a mluví . Táhněte k čertu , peníze brát pro nic za nic to se vám líbí . Hanka

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*