Teplický tým zahájil přípravu

  •  

Teplický tým se v tomto sešel poprvé v roce 2018 na teplickém stadionu, aby zahájil zimní přípravu na jarní část nejvyšší fotbalové soutěže.

„Máme před sebou zimní přípravu, věříme, že se dobře připravíme na ligovou soutěž a budou se nám především vyhýbat zranění,“ řekl na úvod trenér Daniel Šmejkal.

Trenér na prvním tréninku postrádal dvojici Aleksandar Šušnjar a Martin Fillo. Prvně jmenovaný po konci smlouvy zamířil do Mladé Boleslavi, druhý zmíněný pak přestoupil do Baníku Ostrava. Směrem do týmu zatím dorazil navrátilec z hostování Petr Kodeš a na testy také Adam Kučera, hráč Vlašimi, který naposledy hostoval v Jablonci. Na dalších posilách sportovní vedení klubu pracuje.

„Zatím se nám nepodařilo dotáhnout jednání s kluby, odkud by hráči do našeho týmu měli přijít, proto musíme ještě vyčkat než dojde k hráčskému pohybu směrem do týmu,“ vysvětluje sportovní ředitel Jakub Dovalil.

Nováček v teplickém týmu Kučera je technicky vybavený krajní záložník, rodák z Děčína, který prošel všemi mládežnickými výběry Sparty Praha a prokousal se až do ligového A týmu. Připsal si také starty v národních týmech od 16 do 19 let. Adam Kučera může hrát jak na levé straně, tak i na pravém křídle. Vyzkoušel si také zahraniční angažmá v Ružomberku, kam odešel na hostování. Loňské jaro strávil ve druhé nejvyšší soutěži v České republice v dresu Vlašimi. Připsal si 15 startů, ve kterých vstřelil tři branky a zaznamenal jednu asistenci. Poté zamířil na hostování do Jablonce.

V tomto týdnu ještě čeká na teplické hráče testování na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze.

„Otestujeme tělesné složení hráčů, množství podkožního tuku a množství orgánového tuku. Dále rozložení hmotnosti jednotlivých tělesných segmentů, především nás zajímají dolní končetiny a jejich výbušnost. Sledujeme na přístroji Cybex rovnováhu svalstva stehen a to ať už je to pravá – levá noha nebo přední – zadní strana stehna. Dalším sledovaným kritériem je statická stabilita, což jsou pro nás mj. zdravotně preventivní ukazatele. Nechybí také testování obecné vytrvalosti a schopnosti tolerance laktátového režimu,“ sděluje, co hráče čeká kondiční trenér Antonín Čepek.

Už v neděli zamíří celý tým na kondiční soustředění do Písku, kam Tepličané pojedou ve třetím přípravném období za sebou. Právě zde se odehraje také první přátelský duel celé přípravy – proti Písku.

Hlavní prověrkou pro žlutomodré bude soustředění na Kypru, kde se postupně utkají s třetím celkem polské ligy Gornikem Zabrze (ještě nedávno vedoucí tým, nyní ztrácí dva body na první místo), s třetím týmem běloruské ligy Soligorskem a na závěr soustředění pak s druhým týmem srbské ligy Partizanem.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*