Studenti navštívili služby sociální prevence v Dubí

  •  

Exkurze v neziskové organizaci Květina přiblížila studentům mostecké Střední zdravotnické školy práci v této sociální oblasti. V dubské Pozorce jim pracovnice představily, co všechno organizace dělá a nabízí.

„Myslím, že v rámci studia jsou tyto exkurze důležité. Není v možnostech studenta, aby v rámci své školní praxe vyzkoušel práci ve všech službách a oblastech sociální práce. V rámci těchto exkurzí mohou studenti alespoň získat nějaký vhled do více služeb a lépe si pak mohou volit směr navazujícího studia či profesního působení.“, vysvětluje důvod nabídky spolupráce pracovnice z organizace Květina Barbora Vernerová.

Studenti si prohlédli zázemí služeb, které mají své prostory v Dubí na ulici Střední a Mírová. Konkrétně prostory Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Klub Magnet, Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a Terénní programy Květina.

„Během následné diskuze jsme se s vedoucí služby z Klubu Magnet snažily studentům vysvětlit smysl naší práce a zároveň jim více přiblížit samotnou práci s klienty, a to jak v terénních službách, tak v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež,“ dodává Vernerová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*