Nové trolejbusy už v létě vyjedou po Teplicích

  •  

Pět nových parciálních trolejbusů obohatí flotilu teplické hromadné dopravy. Tyto trolejbusy díky přídavným trakčním bateriím dokáží opakovaně vyjíždět do úseků bez trolejového vedení až do vzdálenosti 10 km. Vyjdou městskou kasu na cca 63 milionů korun.

„Nové trolejbusy nahradí klasické autobusy zejména na lince do Hudcova a lince přes Valy a využití naleznou i při uzavírkách a zavádění objízdných tras. Předpokládaný termín dodání vozů je na přelomu měsíců května a června letošního roku,“ říká Hynek Hanza, náměstek teplického primátora.

Takzvané parciální trolejbusy jsou čím dál častějším řešením v MHD, díky pomocnému bateriovému pohonu umožňují část jízdy mimo trolejové vedení.

„Po zařazení těchto vozidel do provozu bude procentuální poměr ujetých kilometrů vozidly na elektrickou energii okolo 75 % všech objednaných (ujetých) kilometrů dopravcem MHD Teplice. Cílem města Teplice je v horizontu následujících pěti let provozovat 100 % objednaných (ujetých) kilometrů vozidly na elektrickou energii a tím snížit emisní zátěž ve městě,“ dodává Hynek Hanza.

Město Teplice plánuje v letošním roce zakoupit ještě dva standardní a jeden velkokapacitní trolejbus s předpokladem dodání v první polovině roku 2019.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*