Studenti IT teplické školy AGC si v Belgii připadali jak ve stroji času

  •  

Jako ve stroji času si občas připadali tři studenti informačních technologií střední školy AGC. Studenti v první polovině ledna strávili pět dní v belgické centrále sklářského koncernu AGC.

Daniel Holomek, Jakub Hindra a Jan Kejř se zúčastnili odborné stáže v belgických provozech sklářského gigantu. Vedle výrobních závodů a vedení společnosti AGC Europe navštívili také vývojové centrum. Stáž studentů financovala společnost AGC.

„Měli jsme pocit, že jsme nastoupili do stroje času a přemístili se někam daleko do budoucnosti. Seznámili jsme se s technologiemi, které jsme dosud nikdy neviděli a o většině dokonce ani neslyšeli. Kvůli pravidlům mlčenlivosti můžeme jen prozradit, že v nejbližších měsících a letech se počítačové triky ze sci-fi filmů stanou realitou,“ popsal za celou výpravu doprovodný pedagog po návštěvě vývojového centra AGC Technovation v Gosselies – Charleroi, ve kterém sklářský koncern zdokonaluje a vyvíjí nové technologie.

Studenti, kteří patří k nejlepším ve svém oboru, zamířili také do centra informačních technologií AGC v Louvain-la-Neuve, kde se seznámili se strukturou a organizací IT, s problematikou zabezpečení firemní sítě, toku dat a komunikace. Nemohla chybět ani návštěva závodu AGC Flat Glass Europe v Moustier, který je největším výrobcem plochého skla v západní Evropě i výroby autoskel v závodě AGC Automotive ve Fleurus. Automobilový průmysl prochází inovacemi, což se projevilo i zde. Měli možnost se seznámit s novinkami jako je integrace antény pro rádio, TV nebo mobilní komunikaci přímo do autoskla nebo třeba tzv. head-up displeji, které zobrazí palubní informace v zorném poli řidiče.

„Stážisté si současně prohlédli i centrum Bruselu, turistickou ikonu Atomium a zajeli se podívat do nádherného historického města Bruggy. Klukům se celá stáž moc líbila, myslím, že je motivovala do dalšího studia, stejně jako k možnosti zahájit profesní kariéru v řadách společnosti AGC. Škole dělali jen čest, osobně jsem pyšný, že kluci neměli problém s dorozuměním v cizí řeči,“ uzavřel dojmy ze stáže Tomáš Holomek, zástupce ředitele Střední školy AGC.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*