Přednáška o životě rodin ve Střední Asii

  •  

Střední Asie je pro nás Středoevropany již skutečně vzdálenou částí světa. Jak asi žijí obyčejní lidé a jejich rodiny v zemi, jako je Uzbekistán nebo Írán?

Pokud máte chuť to zjistit, pak jste zváni na přednášku, která se bude konat 15. února od 18 hodin v zasedací místnosti Zastupitelstva města Krupka v přízemí na městském úřadě.

„Jak se žije rodinám v Evropě většinou víme, ale málokdo z nás měl možnost navštívit rodiny ve Střední Asii, a blíže tak poznat jejich každodenní život, rodinné zvyklosti a tradice. Teď tu možnost budeme mít a já se na to velmi těším,“ řekl k přednášce Tomáš Liška ze sdružení Krupka naše město.

Přednášet bude Petr Kokaisl z České zemědělské univerzity v Praze, mezi jehož výzkumné zájmy patří i kulturní antropologie a je autorem nebo spoluautorem více než deseti odborných knih.

„Do Krupky zamíří skutečný odborník, který od roku 2000 podnikl několik terénních výzkumů ve Střední Asii – v Kyrgyzstánu, Turkmenistánu, Uzbekistánu, Tádžikistánu, Kazachstánu, Íránu, Číně a Afghánistánu. Věříme, že povídání o magických zemích chánů, šamanů, arabské i perské kultury, nebojácných legendárních bojovníků, zaujme i naše spoluobčany v Krupce a bude velmi obohacující,“ řekla ke konání zajímavého večera vedoucí Centra pro rodinu v Krupce Iva Růžičková.

Vstupné na tuto přednášku je dobrovolné. Výtěžek bude věnován prostřednictvím neziskové organizace Alterra na podporu dětských domovů v Kyrgyzstánu a výstavbu dětského hřiště v kazašském Balchaši.

Akci pořádá u příležitosti Národního týdne manželství Centrum pro rodinu ve spolupráci s místním sdružením Krupka naše město.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*