Teplický AGC je mezi pěti nejlepšími zaměstnavateli v Česku

Předseda představenstva AGC Flat Glass Czech Pavel Šedlbauer. Foto: Luboš Hostek
  •  

Teplická společnost AGC Flat Glass Czech, největší evropský výrobce plochého skla, patří mezi pět nejlepších zaměstnavatelů v Česku.

Firma tak po prvenství v krajském kole soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku uspěla i v konkurenci firem z celé České republiky. Vítězem kategorie do pěti tisíc zaměstnanců se stala firma Hyundai Motor Manufacturing Czech.

„Přestože ekonomická situace především ve stavebnictví stále není příznivá, jsem rád, že i tak držíme standardy pro naše zaměstnance na vysoké úrovni. Netýká se to pouze oblasti odměňování, ale zejména dalších benefitů, které mohou naši zaměstnanci využívat.Péče o ně je přirozenou a neoddělitelnou součástí naší firemní kultury,“ uvedl Pavel Šedlbauer, předseda představenstva AGC Flat Glass Czech.

Firma AGC Flat Glass Czech byla v posledních několika letech v soutěži třikrát první a v anketě Sodexo Zaměstnavatel desetiletí obsadila druhé místo. Letošní krajské kolo vyhrála, přičemž na druhém místě se umístila sesterská AGC Automotive, která vyrábí automobilová skla v nedalekých Chudeřicích.

V dosavadních jedenácti ročnících krajského kola soutěže triumfovala firma AGC Flat Glass Czech desetkrát. Pořadí v anketě se určuje na základě speciální metodiky Saratoga společnosti PricewaterhouseCoopers.

„Investujeme nemalé prostředky do modernizace pracovišť. Za dobře odvedenou práci naše lidi neváháme dobře odměnit. Vždyť průměrný plat v AGC je vysoko nad průměrem v Ústeckém kraji. Důležitou hodnotou je také zaměstnanecká věrnost, které si velmi vážíme,“ doplnil manažer lidských zdrojů AGC Flat Glass Czech Libor Sehnal.

Mimo úspěchů v anketě Zaměstnavatel roku se může AGC Flat Glass Czech pochlubit titulem Inovativní firma ČR za zapojení téměř poloviny zaměstnanců do inovací pomocí speciálního softwaru. Firma také vede žebříček Czech TOP 100 v Ústeckém kraji a v roce 2012 obsadila šesté místo v anketě společenské odpovědnosti.

Libor Sehnal


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*